torsdag, januari 04, 2018

Årets första utdelningar på kontot


Idag har jag fått årets första utdelningar och det blev rena pengaregnet. Jag har fått utdelning från följande innehav:

Brookfield Renewable Partners
Cohen & Steers Infrastructure
Pimco Corporate & Income Opportunity
Blackrock Health Sciences Trust
Sagax D
Corem Property preferens
Klövern preferens

En bra start på utdelningsåret 2018. Redan igår handlade jag för en del av pengarna. Man kan göra på det viset när man har en kredit ansluten till depån. Krediten regleras dagen efter och då behövs den ju inte eftersom då har utdelningarna kommit in på depån.

Jag har en liten slurk kvar att köpa aktier för i januari, resten av pengarna går till att betala räkningar, handla mat osv. Nu stiger det mesta rejält idag men jag funderar på att köpa fler Latour. Det är ju så när man köper regelbundet att ibland blir kursen lite högre och ibland lite lägre. När värdering ser riktigt tokig ut kan jag avvakta köp i ett specifikt bolag som jag gjorde med Latour förra året under tiden substanspremien var kring 25 procent. Då köper jag något annat som är mer rimligt värderat.

Latour är ett av de större svenska investmentbolagen och det är det bolaget som presterat bäst av dem alla på riktigt lång sikt. Sedan 1985 är totalavkastningen kring 100.000 procent. Det är ingen garanti för framtida avkastning men jag gillar Latours innehav och har förtroende för deras förmåga att skapa avkastning. Jag tror det är ett utmärkt innehav i ett långsiktigt spar.

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

 1. För egen del blev årets första utdelningar från Klövern preferens samt från PCN. Köpte en post PTY strax innan årsskiftet, så de utdelningarna börjar komma från och med februari. Fick in lite extra pengar iform av födelsedagspresent och en del av dom pengarna skall jag investera. Funderar på att öka i Skanska (tänkte utnyttja att den backat nu) eller köpa en första post i Akelius preferens.

  SvaraRadera
 2. Hej Petrusko och god fortsättning,
  Sprang på av en tillfällighet ett bolag som heter Genova Property Group som har en preferens aktie med DA på c:a 8,75%. Självklart en större risk än tex Akelius, Klövern ed men har du kollat upp detta bolag och i såna fall, några tankar eller funderingar kring detta?

  Tack på förhand och för en super intressant blog som jag följer dagligen.

  // Malte

  SvaraRadera