Viktat om samt nytt innehav


Idag har jag åter stuvat om lite i portföljen och syftet har varit dels att öka utdelningen. Jag har satsat lite för mycket på aktier med låg direktavkastning vilket dragit ned mitt snitt för portföljen lite för mycket. Därför har jag minskat i några innehav som jag på sikt mycket väl kan tänka mig att köpa mer utav men just nu passade det mig att göra så här. Ju godare kassaflöde jag bygger upp till mig själv desto mer aktier kommer jag kunna köpa framöver. Dagens omviktning är mer åt fixed income för att på längre sikt fokusera på utdelningstillväxt.

Jag har minskat i Investor och Johnson & Johnson och ökat i Pimco PTY, Corem Property preferens, Klövern preferens och Sagax D. Jag har redan skrivit ett inlägg om att jag tagit in SBB preferens.

Pfizer fick än en gång lämna portföljen men är hjärtligt välkommen åter framöver. Nu fick det lämna plats för en fond med inriktning mot hälsovårdsektorn i form av Blackrock Health Sciences Trust. Jag är mycket imponerad av den här fondens historik och prestanda och hoppas det taktar på i samma anda. Jag har tittat på denna i ett halvår men först nu tar jag in den. Nytt innehav i portföljen alltså.

Uppdatering: Det gick lite fort där, det var så många ändringar idag att jag inte fick med alla. Jag köpte fler Realty Income också som har en hygglig direktavkastning samt stadig utdelningstillväxt.

2 kommentarer:

 1. Du är inte bekymrad över courtaget? Dvs på att först sälja tex Investor för att köpa en pref och sen behöva återinvestera utdelning för att kompensera för utebliven utdelningstiillväxt. Jämfört med att bara låta Investor och JNJ ligga kvar och låta utdelningarna växa av sig själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Miljonären,
   Nej courtaget bekymrar mig inte. Om det vore liten skillnad i direktavkastning hade utdelningstillväxten fått väga upp det men JNJ och Investor får sannolikt höja utdelningen i minst 15-20 år innan de kommer ikapp de som ligger kring 7 procent idag. Visst kommer sannolikt Investor och Johnson & Johnson prestera en bättre totalavkastning men jag vill inte spekulera i det samt löpande sälja aktier för att få ut den utdelning jag söker.

   Mvh petrusko

   Radera

Fördelning portföljen 200808

Det har varit en händelserik tid under våren och nu i sommar i spåren av den pågående pandemin. Samhället och bolag påverkas stort. Än ha...