Akelius finansierar sig billigt

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
I början av november uppgraderade Standard and Poor kreditbetyget för Akelius till BBB vilket betyder än lägre ränta när bolaget tar upp ny finansiering.

Idag meddelar bolaget att de gett ut ej säkerställda obligationer till ett belopp om 500 miljoner euro till räntan 1,125 procent.

En mycket låg finansieringskostnad som är följden av en verksamhet med låg risk och en mycket stark finansiell ställning. Hyreslägenheter i starka orter är den bästa fastighetstyp man kan äga. Det är konstant fullt uthyrt och inget snack om vakanser. Om en hyresgäst säger upp sin lägenhet är den inflyttad samma dag den förre boende flyttat ut. Ett pålitligt kassaflöde och finansiell styrka.
Akelius har en låg belåning på fastigheterna och alla dessa starka faktorer för bolaget mynnar ut i mycket låg ränta på nya obligationer osv.

Jag gillar Akelius preferens med sin låga risk. Det är mitt näst största innehav. På nuvarande kurs om 325 kronor är direktavkastningen 6,15 procent. Utdelningen betalas kvartalsvis om 5 kronor, totalt 20 kronor per år.

Länk till Akelius preferens hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aktiespararna Global Direktavkastning - Global exponering i sunda bolag till rimlig avgift

  För cirka 1 år sedan pitchade jag idén om en global version av Aktiespararna Direktavkastning för fondbolaget Cicero som driver den. De gj...