Jag köpte mer

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

I slutet av förra veckan sålde jag hela mitt innehav i SAS preferens, ni kan läsa mer om det i inlägget jag skrev om saken. Länk till inlägget. Jag köpte en del svenska aktier omgående (länk till inlägg) medan en slant fick ligga till idag då jag avsåg handla utländska aktier.
Ja nu har jag väntat några dagar och också satt sprätt på pengarna. Mitt innehav i SAS preferens var uppdelat med en del i mitt ISK och en del på en KF. Jag köper inga utländska innehav med källskatt i mitt ISK men i min KF köper jag ibland svenska innehav om det är vad som lockar för stunden. Anledning till det här resonemanget är hanteringen av den utländska källskatten. Läs mer om utländsk källskatt i ISK och KF här.

Jag ökade idag i tre olika innehav enligt nedan:

Brookfield Renewable Partners, kanadensiskt bolag med fokus på vattenkraft. Potential att stadigt höja utdelningen genom att organiskt växa och förvärva. En del liknande bolag växer främst genom att ge ut mer aktier och det blir nog bra det med men jag gillar strategin här som ger ett något lägre risktagande. Länk till mitt inlägg med mer info om bolaget.

Pimco PTY, en amerikansk ETF med inriktning obligationer. Länk till PTY hos Avanza (affiliatelänk).

Johnson & Johnson, världens största bolag inom hälsovårdsektorn och ett jätteviktigt innehav i min portfölj. Med växande och åldrande befolkning på jorden ökar efterfrågan på bolagets produkter en lång tid framöver. Utav de tre jag ökade i lade jag det mesta krutet på JNJ som är viktigast för mig. Ett bolag jag planerar öka mer i framöver. Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

9 kommentarer:

 1. Hej Petrusko! För ungefär tre år sedan skrev du ett inlägg om Ferronordic Pref och riskerna kring detta bolag. Den ger fortf en mycket hög direktavkastning. Skulle vara uppskattad att höra din syn på den nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag har för tillfället inga planer att kolla på Ferro. Det blir när det blir.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej petrusko! Jag läser din blogg varje dag och tycker du alltid har kloka tankar att dela med dig av, sjukt kul! Tänkte bara fråga vad du tycker om Cloetta på lång sikt nu när det dippat en del? Tusen tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Olle,
   Jag skulle vilja gilla Cloetta. Bra verksamhet med starka varumärken men som bolag imponerar de inte. En knackig historik. Dyker regelbundet upp besvikelser.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Trevliga köp!

  Jag kommer själv göra min första köp i JnJ, jag fokuserar på investmentbolag, men det är alltid kul med lite utdelningar utspritt över året.

  SvaraRadera
 4. Brookfield RES ser förbannat intressant ut. Dem hade jag helt missat. Vattenkraft är ofta en föredömligt långsiktig och defensiv investering. Tack för tipset - ska definitivt kolla upp!

  SvaraRadera
 5. Mycket fina köp.

  Hoppas det går bra med en OT fråga igen:
  Visst finns det inget bolag på Stockholmsbörsen som lämnar utdelning varje månad? Har ju hållit på med aktier ett tag nu men aldrig tidigare stött på något. Skulle bara vilja få det bekräftat :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena ktm,
   Nej det finns inga månadsutdelare på stockholmsbörsen.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Hej! För en tid sedan skrev du att man inte får tillbaka all utländsk källskatt hos Avanza. Men du fortsätter ändå att köpa utländska aktier via dem i alla fall? Eller har det skett någon förändring?

  Anders

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...