Johnson & Johnson historisk totalavkastning

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Jag har roat mig med att titta på genomsnittlig årlig totalavkastning för Johnson & Johnson år för år, många år bak i tiden. Jag utgick från nutid och kollade ett år bak och sedan ett år till och ett år till osv. Oavsett vilket år man köpt Johnson & Johnsson så fick man i de allra flesta fall en årlig totalavkastning över 10 procent. Det sämsta var 8,5 procent och ytterligare något enstaka år gav strax under 10 procent medan de flesta tillfällena gav en årlig genomsnittlig totalavkastning kring 11 procent eller mer. Jag tittade varje enskilt år 30 år bak i tiden.

Johnson & Johnson har presterat mycket bra historiskt och framåt är potentialen mycket god. Man kan hoppas på lika god avkastning och prestation i framtiden.

Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

18 kommentarer:

 1. Ja, fast hur litet var bolaget för 30 år sedan jmf idag? Det var garanterat oändligt mycket enklare för dem att leverera tillväxt för 30 år sedan än idag. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Johnson & Johnson är över 100 år gammalt och var en jätte i sektorn även för 30 år sedan. Totalavkastningen de senaste åren snittar på samma nivå som om man köpte för 5, 10 , 30 år sedan.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hur ofta har dom utdelning?
  Mvh Dennis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Dennis,
   Johnson & Johnson betalar kvartalsvis utdelning. mars, juni, september, december.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Mycket fint bolag! Mitt näst största innehav :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Frihetsmaskinen,
   Nice, jag har hygglig size men är i färd med att vikta upp det betydligt likt jag gjort med Investor och Axfood på sistone. Ett av mina viktigaste innehav.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Intressant att läsa som JNJ-ägare. Jag känner mig trygg att hålla dessa även de kommande 10-20 åren.

  Vilken sida använder du för att plocka fram denna historik?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,
   Jag brukade använda longrundata.com men de har problem nu så jag googlade total stock return och fick flera bra träffar.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Tittade du på avkastningen i dollar eller i svenska kronor? Jag skulle vilja se mycket av beskrivningen av det som händer i USA i svenska kronor men jag har insett att det är mycket extra jobb att hitta valutakurser och översätta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel,
   Nej det är inget för mig som långsiktig att titta på valutaeffekter. Det jämnar ut sig över tid. Det går upp det går ner..

   Mvh petrusko

   Radera
 6. En helt annan fråga, är det ok att ha Atlas C borde i stamaktien och i Industrivärden eller räcker det att ha den i Industrivärden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att du menar Investor? Det beror väl på hur mycket du vill vara exponerad mot just Atlas, själv sålde jag av lite Atlas och köpte mer Investor just för att jag ville minska bolagsrisken lite grann då portföljandelen blivit lite stor i Atlas. Man får ju en klump i Investor men många andra bolag också.

   Radera
 7. Det första utländska bolag som jag började investera i. Är fortfarande väldigt nöjd :)

  SvaraRadera
 8. Vad tycker du om Medical Properties Trust?

  SvaraRadera
 9. Vad tycker du om Medical properties trust?

  SvaraRadera
 10. Hej petrusko!
  Tack för bra inlägg!

  Men jag tänkte bara fråga dig Ang det här med KF och ISK.
  Jag har alla mina svenska aktier i ISK och utländska innehav i KF vilket är bara för några tusen kronor i KF portföljen, men jag tänkte att den lilla utdelningen jag får i KF räcker ju inte riktigt till nån ny amerikansk aktie eller så är det då värt att köpa något svensk bolag och ha i KF portföljen då? För det är ju onödigt o flytta över utdelningen från KF till ISK, då blir de väl bara mer skatt?

  Förstår du hur jag menar? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Jimmy,
   som du säger så blir det extra skatt i onödan om man flyttar pengar mellan KF/ISK. Svenska aktier går utmärkt att äga i en KF. De beskattas och hanteras likadant i en KF som i ett ISK. Det du märker av i praktiken är att du inte har rösträtt på bolagets stämma, detta då du inte står som ägare för aktierna i din KF utan snarare värdet utav den.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack så jättemycket! 😊

   Radera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...