Ginger Oil preferens

Jag har aldrig skrivit om denna tidigare eller ens tittat på den seriöst. Detta är en preferensaktie från ett pyttelittet bolag. Börsvärdet är väl i slängar som värdet på en villa i Stockholm, kring 20 miljoner.

Häromdagen meddelade bolaget att de har så usel finansiell ställning att de måste ställa in utdelningen på preffen.
Preferensaktien är uppbyggd så att innehållen utdelning räknas upp med en årsränta om 12%. Det är alltså riktigt dyrt för bolaget att hålla inne utdelningen.

Räkna med att det går åt skogen för bolaget om de inte inom kort löst finansiering så de kan fortsätta betala utdelning på sina preffar.

Deras verksamhet i oljesektorn är minst sagt iskall och under press.

För att få grepp om hur litet Ginger Oil är och hur dåligt med cash de har: Det är totalt 294.000 kronor det rör sig om, utdelningen på preffen. Knappt 300.000 kronor kan de alltså inte snyta fram.

Små skruttiga bolag innebär hög risk. Preferensaktier är ej "säkra", det är risk förknippat med dem och framförallt i sådana här småbolag.

3 kommentarer:

  1. En halvljumen emission (61% teckning) a' 2.23MSEK genomfördes tydligen så sent som i december 2015. #lol #strongsmell

    SvaraRadera
  2. 2015-11-27 kom den här lilla varningen:

    Ginger Oil AB ("Ginger Oil" eller "Bolaget") har tecknat avtal med Mangold Fondkommission AB ("Mangold") om tjänsten som Certified Adviser. Mangold agerar Certified Adviser från och med den 1 december 2015. Certified Adviser, Erik Penser Bankaktiebolag avslutar därmed per den 30 november 2015 sitt uppdrag.

    SvaraRadera
  3. Om Du får lite tid över så fixa en länk till denna artikel från blogginlägget "Inlösenkurs för preferensaktier" som är en utmärkt sammanställning och som jag ofta använder.

    Trevlig Helg

    //Krusse

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...