Castellum lämnar stark rapport och höjer mer än väntat

Idag presenterade Castellum sin bokslutsrapport och den var riktigt bra.  Förvaltningsresultatet ökade med 6% och man förslår en utdelning om 4,9 kronor vilket är en höjning om cirka 6,5% och klart bättre än väntat.

Det som gav starkast intryck på mig, det som jag hoppade högst över var Henrik Saxborns VD-ord där han nära på lovar aktiemarknaden att 2016 kommer bjuda på 10% utdelningstillväxt.
Han tar till såpass starka ord att det är helt enkelt inte ok om de inte levererar på det.

Nedan är han citerad direkt från rapporten:

"Det är min personliga övertygelse och förväntan att Castellum kommer att hamna i paritet med målet för tillväxt, 10%, i förvaltningsresultatet under 2016 – med fortsatt fokus på kassaflöde till låg finansiell risk. Därmed är utsikterna för en fortsatt konkurrenskraftig utdelningstillväxt goda."

Är man så övertygad att man uttrycker sig så här, då levererar man!

Jag är glad för den fina utdelningen nu, 4,9 kronor är jag mycket nöjd med. Levererar de 10% tillväxt 2016 blir utdelningen cirka 5,4 kronor nästa vår.
Castellum är ett fantastiskt bolag och mitt största innehav.

9 kommentarer:

 1. Varför är du så säker på att utdelningen höjs i takt med vinstökningen? Är detta något som indikerats tidigare.

  SvaraRadera
 2. Har dig att tacka för att jag fick upp ögonen för detta bolag. Har hittills varit ett bra val iår och kommer fortsätta ha detta bolag som ett av mina kärninnehav. Känns tryggt:)

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för en bra blogg!
  Rapporten var bra mycket bättre än vad jag åtminstone hade räknat med, och förslaget till utdelning kom in ungefär 10 öre högre än förväntat. Har du några tankar på att öka på ditt innehav i Castellum på aktuell nivå kanske?

  Mvh
  Andreas

  SvaraRadera
 4. Jag vill bara instämma i "Ekonomibloggen":s inlägg. Det är tack vare dig som jag fick upp ögonen för Castellum. Jag planerar att öka allteftersom min ekonomi tillåter. Men då jag är ung så är jag väldigt långsiktig och ser detta som ett tryggt innehav.

  Jag blev alldeles varm inombords när jag såg Castellums logga i närheten av Globens T-Bana :)

  SvaraRadera
 5. Mitt näst största innehav och det går starkt.
  Instämmer med VDn sätt att uttrycka sig, starkt !

  Henke

  SvaraRadera
 6. Hej Anonym,
  Castellum har alltid höjt samma eller minst samma som tillväxten i förvaltningsresultatet. Dessutom har VD och finansdirektören sagt att det är så de arbetar och vad man skall förvänta sig.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 7. Tack för alla goa kommentarer!
  Castellum är fantastiskt och vi får hoppas att det fortsätter vara så i framtiden =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 8. Grymt!
  Var tvungen att uppdatera jämförelsen med sas pref, ser ju mkt bättre ut om man antar 6.5% utdelningsökning :-)
  diagram sas pref vs castellum

  SvaraRadera
 9. Du fick mig att kika på Castellum också. Mycket glad att jag lyckades pricka in fler aktier till bra pris timmarna innan rapporten. :-)

  SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...