måndag, januari 14, 2019

Lista med utdelningshöjare och podd med Hersh Cohen


Idag upptäckte jag Hersh Cohen och hans strategi med inriktning på utdelningshöjare. Jag är själv väldigt förtjust i sådana bolag som år efter år höjer sin utdelning. Hersh Cohen har framgångsrikt förvaltat pengar med denna inriktning i decennier. Jag upptäckte honom i podden Wealthtrack som jag lyssnar på regelbundet. Han är med i det senaste avsnittet och det är det som är ovanför här. Det avsnittet var bra och om du också gillar det så har du nedanför ett avsnitt med honom som är något år gammalt men med mer fokus på just utdelningshöjare.

Som om inte de här två poddavsnitten vore nog så bjussar han även på en lista med bolag som han tycker är riktigt bra utdelningsaktier. En lista man kan använda som utgångspunkt för att hitta bolag för närmre analys. Här är länk till listan med utdelningshöjare.


12 kommentarer:

 1. Flera bolag på listan har jag själv under bevakning, eller äger, men större delen av bolagen har jag nog aldrig ens hört namnet på eller åtminstone inte funderat på att plocka in som utdelare. Ska bli intressant att titta närmare på. Något bolag som väckte ditt intresse? Själv är jag sugen att titta närmare på Verizon inför 5G, samt MSFT har jag under närmare bevakning trots att DA är lite för låg egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena CnC,
   Jag har bevakat mer eller mindre hela listan i många år. Bra bolag och bra utdelningshöjare. Jag tycker extra mycket om Disney och tror att de kommer höja utdelningen i många år framöver. De äger den mäktigaste samlingen rättigheter till filmer och karaktärer och lär göra än mer pengar på det i framtiden.
   Waste Management har en extra intressant verksamhet. Jag kollade närmre på dem för flera år sedan och fann dem bra då. Är det förmodligen än idag.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Okej, nice! Är också intresserad av Disney, det enda som gör att jag har lite svårt att gå in är för att nästan 25% av deras intäkter kommer från TV, som jag tror är döende i den form det är idag även om intäkterna ökat minst de senaste 10 åren, och 20% kommer från deras parker som förmodligen känner av en lågkonjak rätt bra, eller jag inbillar mig det i alla fall. Deras studio produktion är bara kring 10% av intäkterna. Men får se hur de kan vända sin TV mot mer digitalt.

   Sitter vid sidan om tills vidare, även om jag tror att uppsidan i Disney Plus kan vara enorm...kanske får bli en krydda i portföljen på sikt :)

   Radera
 2. Mysigt! Har du själv kollat vidare något på UPS? Dom tickar på fint och har gjort löjligt stora vinster om jag minns rätt.

  Globalt växande handel måste väl ändå anses som en "megatrend"?


  Hälsningar
  Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej ANdreas,
   Ja UPS har definitivt en verksamhet som bör ha framtiden för sig och är värt en närmre titt.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Har halva listan på bevakning . Väntar på en större sättning eller dollar försvagning innan jag slår till . Har inte bråttom så jag kan vänta . Finns mycket fint och bra prissatt på svenska börsen så länge .

  SvaraRadera
 4. Ett annant tips är att helt enkelt titta igenom listorna för dividend aristocrats och kings :-)

  https://www.suredividend.com/dividend-aristocrats-list/

  https://www.suredividend.com/dividend-kings/

  SvaraRadera
 5. Efter att ha använt mig av UPS är det helt obegripligt att det företaget ens existerar idag. Så fruktansvärt dålig service. Beställde en tavla från Frankrike med leverans inom ca 2-3 veckor. Plötsligt en dag vid lunchtid ringer UPS och säger att de står utanför min dörr. ”Men jag är ju på jobbet”. ”Ok, men då ställer jag tavlan i trapphuset”. ”Kunde ni inte ha ringt igår och meddelat att ni kommer?”. ”Nä, vi har så många körningar, det funkar inte”. ”Nähä, ställ den i trappen då”.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   AJ aj det där låter ju inget vidare. Får hoppas att det inte är representativt för bolaget generellt sett i dagsläget. Jag pratade för övrigt om något liknande med en bekant härom dagen. Han väntade på leverans av ett stort paket och fraktbolaget hade sagt att de kommer mellan 10-12 och ringer 30 min efter. När allt var klart konstaterade vi att det där funkade väldigt bra varpå jag sade att förr var det ofta bedrövligt dåligt hela grejen. Om de över huvudtaget gav en tid så kom de inte då, de ringde inte och allt bara var för dåligt. Min uppfattning är att det funkar bättre nu generellt sett.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Hej Petrusko! Lite off topic detta, men, jag har den hårda vägen upptäckt ett problem med bla Kanadensiska Brookfield-aktier. Nordnet har nämligen stoppat all handel med dessa tillsvidare. Jag har försökt köpa Property Partners sedan förra veckan men fått felmeddelande om att "instrumentet är låst för elektronisk handel". Trodde det var ett tillfälligt fel, men det var det tyvärr inte. Nordnet utreder tydligen den skatterättsliga möjligheten att låta handel ske med aktierna eller inte. Alla Kanadensiska aktier som är Limited, alltså aktienamnet slutar på LP, är nu spärrade, eller på väg att spärras. Jag ringde Avanza, där jag har lite grann investerat, de hade inte hört talas om detta överhuvudtaget, men frågan är ju om det är en tidsfråga innan de också måste utreda detta eller om de helt enkelt blundar (kan ju hoppas). Vågar man köpa på Avanza istället kan man ju fråga sig. Jag har sålt av allt av aktien i min kapitalförsäkring hos Nordnet, kan i alla fall säljas via mäklare utan problem. Det kändes meningslöst att ha något kvar då jag inte kan köpa som jag vill (köpte senast 27/12 utan problem). Jag skriver om detta på min blogg och tänkte att du eller någon annan kanske hört talas om detta eller vet mer? Nordnet har då inte informerat om detta....

  Mvh EDS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena EDS,
   Tack för din kommentar. Avanza har sedan länge spärrat amerikanska noteringar av Limited Partnerships pga oklarheter med skatteverket hur de skall beskattas. Nordnet däremot har inte gjort det och varit sena på pucken (som de ofta är) och tillåtit handel i sådana aktier.

   De kanadensiska noteringarna har inte varit föremål för oklarheter tidigare men kanske Nordnet nu när de vaknat till liv spärrat allt.

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Hej Petrusko! Tack för snabb respons. Ja, det känns som om Nordnet varit lite snabba här. Tyvärr drabbar det oss utdelningsinvesterare. Nu vet jag ju inte om det i längden kommer att funka på Avanza, så frågan är ju om det är värt att skyffla över cash dit för investering i Brookfield? Har du några förslag på alternativa aktier inom samma/liknande områden som inte är limiterade?

  Mvh EDS

  SvaraRadera