torsdag, juli 06, 2017

LTC Properties - månadsutdelare

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Jag har tittat snabbt på ett amerikanskt fastighetsbolag med intressant inriktning och som skulle kunna vara ett alternativ för mig att investera i på sikt. Istället för att bara lägga det till min minneslista offline nämner jag det här så kanske ni är några som spanar vidare på det.

LTC Properties har varit verksamma sedan 1992 med inriktning äldreboende och vårdfastigheter. Avtalen är långa och det är netlease vilket lägger en del av löpande kostnader på hyresgästen. Bolaget äger 211 fastigheter utspridda över 30 stater i USA.

Direktavkastningen är cirka 4,3 procent och utdelningen betalas månadsvis. Utdelningstillväxten har varit kring 5 procent de senaste åren. Kursen är just nu runt $51.

Jag tycker det är en attraktiv inriktning det här med vård och äldreboende. Det är långa avtal med en genomsnittlig kvarvarande löptid om knappt 10 år. Vi blir allt äldre vilket stadigt ökar behov i verksamheten som bedrivs i dessa fastigheter. Länk till LTC hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

10 kommentarer:

 1. Är det inte rätt låg DA och utdelningstillväxt för att vara en amerikansk healthcare REIT?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kommer i alla grader av risk, tillväxt, DA osv. Men visst gillar jag OHI bättre.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Min favorit REIT alla kategorier är Essex Propert Trust ticker ESS här ligger direktavkastningen under 3%. Kolla var fastighetsbeståndet ligger, och vad för typ av fastigheter man investerat i. Som sagt risk, tillväxt, DA o.s.v

   Med vänlig hälsning

   Lars

   Radera
 2. Vad gör att du föredrar detta över Northwest healthcare properties? Där får man också månadsutdelning, högre yield, hyffsat global riskspridning och slipper köpa uppblåst usd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker Nortwest Healthcare är intressant också men den saknar helt tillväxt och har fastigheterna spridda över hela världen på gott och på ont.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Tack för tipset! Sett till hela kursutvecklingen verkar det vara en klockren stabil utdelningsaktie. Någon anledning att inte äga?

  /Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin absolut. Jag har mycket på önskelistan och just nu hamnar inte denna på topp. I framtiden kanske. Pålitlig utdelare som komplement till mina övriga reits

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Ja vi blir ju inte yngre i alla fall :) Tack så mycket för spaningen!

  SvaraRadera
 5. Jag har spanat i samma sektor, men fastnat för NHI, eventuellt SNH, men föredrar nog ändå NHI trots lägre yield. Inte köpt något ännu men den ligger på bevakningslistan. Är detta något du har tittat på?

  SvaraRadera
 6. Jag har ägt LTC Properties sen november förra året. Rätt så nöjd med innehavet och har ökat det ett par gånger. Gillar månatliga utdelningar och som sagt att det är en mycket stabil verksamhet. En annan Reit som jag kan tipsa om är STAG Industrial. Den har högre direktavkastning, 5,24 %. Höjt utdelningen 6 år i rad.

  SvaraRadera