onsdag, juni 28, 2017

Därför backar Brookfield idag.

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

För någon dag sedan köpte jag Brookfield Renewable Partners och idag backar de bortåt 5 procent. Med blicken i backspegeln kunde man ju hoppats på bättre tajming men så här är det ju på börsen. Att Brookfield skulle backa idag kunde jag omöjligt veta.

Att den backar idag beror på att de skickat ut ett pressmeddelande att de ger ut nya aktier till ett värde om 550 miljoner kanadensiska dollars. Inget konstigt i det, bolag av denna typ finansierar sig genom att löpande ge ut nya aktier. Det man skall hålla koll på är att utdelning och vinst per aktie stiger. Även kursreaktionen är normal, det brukar bli en liten nedgång varje gång när sådana här bolag meddelar att de ger ut nya aktier. Vi svenskar är inte vana vid att bolag finansierar sig så här men det är alltså fullständigt normalt.

Jag hade en del av juli månads köpepengar stående på depån redan så jag passade på att köpa fler Brookfield Renewable Partners idag. Länk till Brookfield Renewable Partners hos Avanza (affiliatelänk).

7 kommentarer:

 1. Hej Petrusko,

  Läser din blogg nästan varje dag och följer en del av dina råd som jag tycker passar min investeringsfilosofi. När du skrev om Brookfield för några dar sedan så tänkte jag att det där ser intressant ut. Sagt och gjort, när börsen öppnade därborta så kollade jag kursen och insåg att det måste ha hänt något som jag snabbt googlade upp.
  Jag slog till på en post direkt och tänkte att detta blir Petrusko sur över och det får vi nog läsa om...
  Men du har rätt i att det är helt omöjligt att förutse detta och ett bra beslut är därför att köpa fler.
  Väntar nu på att Avanza ska lägga upp den där Blackrock ETF'en.

  Mvh, Ulf

  SvaraRadera
 2. Hej Ulf,
  Tack för din kommentar. Gött där med 5% lägre pris på dina Brookfield än vad jag pyntade för mina första =) Vi hoppas att det här blir så bra som jag får känslan att det bör bli. Stadigt kassaflöde i decennier!

  Jag fick meddelande av Avanza idag att de lägger upp den så den dyker nog upp i deras system om någon dag bara. Jag lutar åt att köpa en liten slurk av den också. Ingen stor del av portföljen då den är mer riskabel än mycket annat jag äger.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. De gick tydligen ut med offering.

  https://finance.yahoo.com/news/brookfield-renewable-announces-cdn-550-210914551.html

  SvaraRadera
 4. Hej Petrusko, följde dig och köpte ett knippe BEP igår då jag oxå satsar på utdelningsaktier, vattenkraft som regulator i ett elsystemet med mer sol o vindkraft ....
  Mvh Pertti

  SvaraRadera
 5. Jag har också ägt denna i några omgångar och det har dragits 15% skatt tidigare. Vill dock påpeka att Avanza själva har gett mig svaret att upplägget med LP är avancerat och att skattesatserna varierat en del fram och tillbaka genom åren, 0-30% skrevs som range.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Jesper,
   Tack för input. Ja så är det nog. Bolaget gör vad de kan för att minimera skatten för ägarna och jag tror inte man behöver vara orolig för att det frekvent skall landa på 30. Det har varit 15 all tid jag hört. Vore kul om någon varit med om 30% i just detta bolag och nämner det här isf.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Hej, jag ser att bolaget verkar vara noterat både i Kanada och USA, vilken variant är att föredra för oss svenskar?

  SvaraRadera