NP3 Q3 rapport 2024

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Fastighetsbolaget NP3 släppte idag rapport för det tredje kvartalet och det var en imponerande prestanda. Jag som ägare av dess preferensaktie känner mig mycket trygg i förmågan att pynta utdelningen samt nuvarande värdering av preffen. Igår stängde den på kursen 31,4 kronor vilket sett till det allmänna ränteläget och det starka kassaflödet i NP3 är attraktivt.

I det tredje kvartalet ökade NP3 förvaltningsresultatet med 23 procent till 253 miljoner kronor.

Hyresintäkterna ökade 10 procent till 491 miljoner kronor.

Värderingsyielden på fastigheterna ligger på 7,1 procent (högavkastande fastigheter).

Belåningsgraden är 49,4 procent.

NP3 har nyligen genomfört en riktad nyemission om cirka 1 miljard kronor. Det kapitalet kommer användas till förvärv som ökar intjäning per aktie. Bolaget har en fin spread på finansieringskostnad vs värderingsyield (4,72 procent vs 7,1 procent) varpå det blir en bra deal att ta in pengar via sagda nyemission och låna mer. 1 miljard nya kronor via nyemission ger möjlighet att förvärva fastigheter för bortåt 2 miljarder kronor.

De gör sin grej bra NP3 och nyckeln i framgången är satsningen på högavkastande fastigheter. De står starka i tider av högre räntor tack vare den höga avkastningen på fastigheterna. De genererar bra med cash som möjliggör fortsatta förvärv, tack vare den höga avkastningen på fastigheterna.

Utdelningen på preferensaktien är på 2 kronor fördelat om 0,5 kronor per kvartal. Nästa utdelningstillfälle är nu i månadsskiftet med X-dag 30 oktober och pay date 5 november. På kursen 31,4 kronor är direktavkastningen 6,37 procent.

Länk till NP3 preferens hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

1 kommentar:

  1. Köpte på 27,48 kr och behåller dem tills vidare. Hoppas att det inte kommer några negativa överraskningar.

    SvaraRadera

NP3 Q3 rapport 2024

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Fastighetsbolaget NP3 släppte idag rapport för det tredje kvartalet och det var en imp...