Nordea rapport Q3 2024

 


Idag kickade finska Nordea igång rapportperioden för de nordiska bankerna. Detta efter att bankerna i USA redan har kommit med med starka rapporter. Nordeas rapport kom in bra. Hyggligt i linje och ett resultat över förväntningar.

Nordea har en stark finansiell ställning och är överkapitaliserade. De tar upp återköp av egna aktien nu i oktober och avser köpa för 250 miljoner euro. Det här återköpet skall vara avklarat senast i februari 2025. Nordea har i sin utdelningspolicy att återköp kan användas som en del av kapitalöverföring till aktieägarna. De har en mycket stark ställning och genererar bra med cash varpå de kan fortsätta med återköp under 2025 kombinerat med en rejäl utdelning. Det är min tanke om saken.

Nordea rapporterade en vinst per aktie om 0,36 euro mot 0,38 euro året innan. Avkastning på eget kapital var 16,7 procent. Banken höjer guidningen för 2024 om en avkastning på eget kapital över 16 procent ( tidigare 15 procent).

Det är en bra start på rapportperioden för de nordiska bankerna. Jag äger de tre svenska storbankerna men Nordea äger jag inte. Det är ett fint bolag och det ser klart attraktivt ut för en investering på dessa nivåer. Jag kan inte äga alla världens banker men om jag skulle ha någon ytterligare utöver de tre svenska så är finska Nordea ett top pick.

Nästa vecka kommer de svenska storbankerna med rapport.

23 oktober: Handelsbanken, Swedbank.

24 oktober: SEB.

6 kommentarer:

  1. Vet du varför man inte längre kan köpa Main Street Capital i Sverige? (jag antar att det inte bara är Avanza och Nordnet som tagit bort köp-knappen)/Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jenny,
      Main har en speciell bolagsform: BDC där skatten hanteras på ett annat sätt än vanliga bolag. Avanza ser över sina rutiner och regler. I vissa fall tar de bort bolag för att de vill slippa hantera värdepapper som har annorlunda hantering och i vissa fall kan det vara hur regler är eller förändras och därmed kan värdepapper anses vara otillåtna för vanliga investerare.

      Skitdumt jag vet men det är ingenting mot hur dumt det är att helt vanliga superbilliga indexfonder är förbjudna för de anses vara för komplexa bla.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Main street Capital går att handla på Nordnet iaf, fyllde på lite för några veckor sedan.

      Gissar att BDC ingår vid ett av kunskapstesterna?

      Radera
    3. Får rätta mig själv här..

      Provade att lägga en order på MAIN och ARCC precis bara för att kolla.

      Dessa går inte att handla på Nordnet heller numer, ändringen måste ha skett nära i tid.

      Trist att vi i Europa får allt sämre möjligheter när det gäller investeringar. Dyrare ETF:er, aktie efter aktie som inte längre går att handla osv.
      Till vilken nytta kan man undra?

      Ska man anta att även REITs försvinner som alternativ snart?

      Radera
  2. Trevligt att de kom in med en bra rapport Jag köpte nämligen Nordea förra Månaden, tänkte plocka in samtliga 4 banker i min portfölj. Handelsbanken har Jag ägt i 4 år nu så det är bara Seb och Swedbank kvar att beta av. Inte för att Jag tror att de kommer att slå index utan mest för att de delar ut skapligt.

    SvaraRadera
  3. Fan vad trött jag blir på EU! Inte nog att de stoppar oss från att handla amerikanska ETF'er, nu ska de stoppa oss från att handla vissa typer av aktier också.. idioti!

    SvaraRadera

Nordea rapport Q3 2024

  Idag kickade finska Nordea igång rapportperioden för de nordiska bankerna. Detta efter att bankerna i USA redan har kommit med med starka ...