Inför JPMorgan utdelningsbesked JGPI/JEPG

 


I slutet av den här vecka väntas JPMorgan meddela utdelning i den börshandlade fonden JPMorgan Global Equity Premium Income med ticker JGPI på tyska börsen (JEPG på Londonbörsen mfl).

För den som väntar med spänning kan man snegla och se hur dess amerikanska systerfonder gör. De amerikanska fonderna med ticker JEPI och JEPQ som har inriktning mot USA-börsen samt Nasdaq specifikt för den sistnämnda. De meddelar utdelning några dagar tidigare för dem och har redan gått ut med beloppen.

I bägge fallen är utdelningen ungefär lika stor som den senaste utdelningen som i sin tur var hyggligt stor. För JEPI har man meddelat en utdelning om $0,39217 att jämföra med $0,39984 förra månaden. För JEPQ har man meddelat en utdelning om $0,55062 att jämföra med $0,55686 månaden innan.

Det är olika inriktning på de här fonderna och vår JGPI som vi kan investera i här i EU men det säger ändå en del. Priset på optioner sätts på samma sätt och till viss grad är det dessutom samma optioner man använder sig av i JGPI som i de två amerikanska fonderna.

Den senaste utdelningen i JGPI var på $0,1679 och blir det som de amerikanska systerfonderna så blir även denna på ett ungefär oförändrad. Det klagar jag inte över då det är en hyggligt hög nivå som motsvarar cirka 7,4 procent direktavkastning i årstakt.

Ah ja, det blir ju som det blir men kul att kunna ha ett hum om vad man kan vänta sig. Det är ju inte säkert att det blir precis som i de amerikanska systerfonderna men jag gjorde samma spaning förra utdelningen och det stämde något sånt där.

Läs mitt inlägg om JGPI: https://petrusko.blogspot.com/2024/04/jgpi-jpmorgan-global-equity-premium.html

3 kommentarer:

  1. Tack för infon. Kanske har du skrivit om detta, men vad är egentligen anledningen till att samma ETF inte kan lanseras på olika börsmarknader? QYLD finns ju både i USA och här i Europa, med samma ticker t.ex. Varför inte JEPI eller JEPQ i Europa? Det blir dessutom ett elände att hänga med i allt börssnack då 99% av allt som skrivs och sägs på youtube, morningstar etc handlar om de amerikanska alternativen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl pga EU-regler, Mifid 2, som vi européer inte tillåts handla de stora och billiga amerikanska ETF som finns på marknaden.

      Radera
  2. Jag är även spänd på vad nästa utdelning blir i WINC? Bör väl meddelas i mitten på oktober.

    Med vänlig hälsning
    Daniel

    SvaraRadera

Inför JPMorgan utdelningsbesked JGPI/JEPG

  I slutet av den här vecka väntas JPMorgan meddela utdelning i den börshandlade fonden JPMorgan Global Equity Premium Income med ticker JG...