Min tajming i bankerna - Ren tur!

 


Nyligen skrev jag att jag sålt en stor del av mina bankaktier. Cirka 2/3-delar dunkade jag ut och strax därefter gick de ned kraftigt. Börsen som helhet gick inte starkt under perioden men storbankerna gick ned extra mycket. Som jag skrev i inlägget kretsade resonemanget främst kring bankaktiernas potential att överavkasta mot börsindex ifrån de nivåerna. Alltså inte nödvändigtvis att bankerna var dåliga eller högt värderade. Äh jag behöver inte dra det en gång till jag bara länkar inlägget här: https://petrusko.blogspot.com/2024/07/jag-har-minskat-mitt-agande-i-storbank.html

Jag har ingen kristallkula!

Den här tajmingen var ren tur och jag inbillar mig inget annat.

Pengarna återinvesterade jag huvudsakligen i indexfonder. Jag gjorde några små köp i SEB och Handelsbanken efter att de gick ned men det var fickbös jämfört med det jag sålde.

Jag vill inte lyfta fram att det gått bra för mig utan jag vill lyfta fram det här med att förstå att man ofta bara har tur. 

4 kommentarer:

  1. Som Stenmark sa en gång: "ju mer jag tränar, desto mer tur har jag". Du har kunskap och erfarenhet och kul att se att du belönas för det.
    Tack för att du gör småsparare rikare!

    SvaraRadera
  2. Ibland har man tur och ibland har man otur.Det är alltid roligt när ett beslut man har tagit har blivit väldigt lyckat oavsett om det var tur eller skicklighet för att man kanske förutspådde något i sin syn på aktien, branschen eller för hela marknaden.Jag anser att man får en bättre magkänsla ju mer man håller på med att bevaka börsen och olika värdepapper vilket gör det lättare att fatta genomtänkta beslut utan att bland in några känslor.
    Mvh Peter Jansson

    SvaraRadera
  3. Jag unnar dig så denna tur! Tack för alla dina kloka inlägg. Vackert! Riktigt kul att höra att du gjort en fin affär.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker inte det var tur. Du resonerade ju fram ditt beslut. Bra jobbat.

    SvaraRadera

Jag har en börshandlad fond som Core-innehav

  Jag har skrivit om det här spåret tidigare att ha en stadig grund/breda fonder i portföljen. De senaste åren har jag viktat upp Xact Norde...