Månadsutdelning augusti 2024 - JGPI JPMorgan Global Equity Premium Income UCITS ETF

 

Nu är utdelningen för augusti månad spikad i JPMorgans börshandlade fond JGPI. Medan förra månadens utdelning var relativt låg kommer här en ännu mindre. Det kommer sig av att en stor del av de utdelningsbara intäkterna i fonden genereras via optioner och det varierar över tid hur mycket cash man drar in på det. Det beror på marknaden och hur sugna investerare är på optioner. Hur svajigt det är på marknaden påverkar också priset på optionerna. Utdelningen kommer svaja upp och ned över tid på grund av detta.

Med X-dag den 8 augusti och paydate den 9 september är utdelningen på $0,1081. Växlar man upp det i årstakt är det $1,2972. Fonden handlas just nu i kursen 24,525 euro varpå direktavkastningen på den här månadsutdelningen i årstakt blir cirka 5 procent.

I juni var utdelningen $0,1907 vilket i årstakt blev nästan 9 procent direktavkastning. När fonden har pyntat ut delning i 12 månader är förväntningen att utdelningen summerar till 6-9 procent något sådant.

Läs mitt inlägg med mer info om fonden: https://petrusko.blogspot.com/2024/04/jgpi-jpmorgan-global-equity-premium.html

11 kommentarer:

  1. Med facit i hand är jag väldigt glad att jag sålde hela mitt innehav i JGPI den 26/7, 29/7, 30/7 och tog hem en fin kursvinst då större delen av innehavet var köpt med lånade pengar.Med en allt lägre DA blir JGPi allt mindre intressant för mig i mina investeringar även om jag älskar månadsutdelningar och kunna använda mig av belåning i dessa värdepapper som ger en hög DA.Värdepapper är enbart till för att tjäna pengar på och det finns många värdepapper att välja på.Investor A ser ut att vara intressant att köpa idag när det återigen är rött på börsen med en stor nedgång eller så köper jag lite fler andelar i Xact Sverige vi får se vad som sker under resten av dagen.Synd att man inte hade en spåkula och visste att det även idag skulle vara rött på börsen, men jag ångrar aldrig tidigare beslut och de köpen som jag gjorde igår utan jag passar på att köpa lite mer på röda dagar för om framtiden kan vi bara tro och spekulera och fatta beslut efter det vi vet just nu.Ha en trevlig dag!Mvh Peter Jansson

    SvaraRadera
  2. Ska bli intressant att se vad kontentan av dessa skarpa börsfall blir för dessa börshandlade fonderna. De faller ganska kraftigt de också, men då vix slår i taket borde det innebära att utdelningarna stiger kraftigt.

    SvaraRadera
  3. Petrusko/Snålgrisen, visst borde ökad volalitet vara bra för utdelningen. Eller tänker jag fel.
    Mvh Roger W

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Roger,
      Högre volatilitet leder normalt sett till större optionsintäkter. Man får bättre betalt för optionerna helt enkelt.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Petrusko, har du fått din utdelning i WINC ännu? Jag har det inte. Konstigt att det skall behövs ta mer än en dag för överföring och växling i dessa moderna tider.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Gustav,
      Jag har fått utdelningen i WINC. Den kom in på min depå hos Avanza förra veckan.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Där ser man! Jag valde Nordnet för detta innehav och utdelningen kom först idag. Tidigare har jag hört att Nordnet brukar vara snabbare än Avanza med utdelningen i utländska innehav men så var det inte nu.

      Radera
  5. Noterar att JGPI verkar ha (kortsiktigt i alla fall) stått emot turbulensen bättre än INCU och WINC de senaste dagarna. Någon tanke kring detta, är det tillfälligheter eller sakliga skillnader i innehav, strategi osv som gett bättre ”skydd för nedsidan”? Mvh Anders E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Anders,
      Bra reflektion du har där. Så här ligger det till:

      Både WINC och JGPI lyfter fram sig som mindre volatila men det är stor skillnad på vad och hur de gör. WINC gör en sak och det är samma som alla sådana här covered call fonder gör: Opotionsintäkterna genererar intäkter som dämpar nedgången. Det ser man i efterhand när man tittar på totalavkastning och väger in utdelningen.

      Det där gäller alltså även JGPI.

      Utöver det så har JGPI gjort ett urval av aktier som har lägre volatilitet. Det minskar kursrörelser i ETF:en.

      Mvh petrusko

      Radera
  6. Då har ännu en utdelning från JGPI ramlat in. Jämfört NN o Avanza igen. På NN blev det 1.33kr/ andel och Ava 1.34kr/andel. Ava betalade ut 1 dag senare än NN. Båda har samma datum på växlingen. Hur kan detta komma sig tro?
    Mvh Tompa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Tompa,
      Det är ju snarlika belopp varpå det kan skrivas av som olika växlingskurser. Valutakurser varierar stort under varje handelsdag.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag har en börshandlad fond som Core-innehav

  Jag har skrivit om det här spåret tidigare att ha en stadig grund/breda fonder i portföljen. De senaste åren har jag viktat upp Xact Norde...