Avanza väntar på info för INCU och WINC ETFer

 


Jag skickade en liten reminder till Avanza idag om de börshandlade fonderna INCU och WINC. De väntar fortfarande på info ifrån iShares/Blackrock och har hört av sig på nytt för att få fram den.

Ni är ett gäng som likt mig är intresserade av dessa fonder varpå jag lägger upp infon här så vet vi att Avanza är på pucken även om det dröjt länge nu.

Det här är två nya fonder ifrån iShares/Blackrock med en inriktning/fokus på att generera hög inkomst. Via optioner flyttar de en del av avkastningen ifrån kurstillväxt till intäkter som de delar ut till andelsägare. Ett liknande upplägg som JPMorgan Global Equity Premium Income med ticker JGPI som jag äger.

Här är en länk till inlägg jag skrivit tidigare om de här fonderna INCU och WINC: https://petrusko.blogspot.com/2024/04/forsta-utdelning-aviserad-i-incu-och.html


11 kommentarer:

 1. Hej, blir det kurstillväxt på Jgpi och dom Incu, Winc ? Även lite kurstillväxt ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, i JGPI kan man förvänta sig en liten kurstillväxt över tid. Baserat på hur de arbetar med sin optionsstrategi. Av det jag sett hittills i INCU och WINC så verkar deras strategi främja viss kurstillväxt den också. De är inte transparenta med hur de genererar avkastning och det finns inte intervjuer osv för dessa på det vis som det finns för JPMorgans fond.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej Petrusko!Även jag har skickat meddelande till Avanza och fick svar häromdagen att de väntar på dokument.Nåja, det finns hur många andra värdepapper som helst att investera i tills dessa blir tillgängliga för oss investerare som gillar ETF:er och utdelningar.
  Mvh Peter JanssonP.S.jag har även fått en lägre ränta när jag lånar till "ordinarie ränta" hos Avanza i samband med att jag även fick lägre Courtage kostnader idag vilket jag uppskattar för en sparad krona är mer värd en en tjänad krona då man måste betala skatt på den kronan som man tjänar...he he..D.S.

  SvaraRadera
 3. Bra väntar med spänning om de kommer till skott klart intressant!
  Bra Petrusko

  SvaraRadera
 4. Själv får jag tacka både bloggaren och Peter Jansson för inläggen .Petrusko för att han publicerar det, och Peter Jansson för han tog sig tid att skriva dessa inlägg.
  MvH Lars

  SvaraRadera
 5. Hej petruska
  Vet du när utbetalningen från seb Sverige b kommer?
  Mvh roger

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://petrusko.blogspot.com/2024/05/utdelning-avskild-i-seb-sverige.html

   Radera
 6. Hej Petrusko, som jag förstått det så väljer JGPI sina aktier aktivt och säljer MSCI World call optioner. Är inte det ett bet på att JGPI ska slå MSCI? Om inte JGPI äger MSCI måste de väl köpa MSCI och sälja mot call optionen. Om de hade såld call optioner på aktiver i fonden förstår jag att de kan tjäna utan att riskera nedsida. Men eftersom de inte äger MSCI riskerar de att MSCI går jättebra medan deras ägna innehav går mindre bra. Dubbelt smäll alltså. Förstår du vad jag menar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Kortfattat så ungefär så här: JGPI har satt samman en portfölj vars avkastning kommer likna globalindex. De ställer optioner mot index och när de går till lösen så pyntar de endast eventuell differens. De levererar alltså inga värdepapper till optionsinnehavaren.

   Eftersom den underliggande portföljen utvecklas ungefär som index så har de ju den utvecklingen i portföljen som synkar mot optionerna.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jag ser att JPGI benchmarker sig mot MSCI, men innehaven är helt annorlunda:
   MSCI
   Microsoft 4.4%
   Apple 4%
   Nvidia 3.4%
   Alphabeth 2.8%
   Amazon 2.6%

   JPGI
   Deutsche Telecom 1.72%
   United Health 1.48%
   Roper Technologies 1.42%
   Motorola Solutions 1.4%

   Att ha ägt den portföljen och varit kort MSCI (till stor del Mag7) måste ha varit förödande de senaste åren. Tyvärr har fonden inte funnits så länge så vi vet inte riktigt än, men jag tar det väldigt försiktigt med den.

   Radera
 7. Märkligt att Avanza är så sega. Nordnet har haft båda tillgängliga i cirka två månader redan.

  SvaraRadera

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...