Utdelning i WTEE WisdomTree Europe Equity Income ETF

 


Nu har fondbolaget WisdomTree skjutit ut info om den förestående utdelningen i den börshandlade fonden WTEE. Fonden pyntar utdelning två gånger per år varav en liten del i januari och en stor del i juli. Nu har de precis gått ut med info om januaris utdelning. Det är inte uppe på fondbolagets sajt i skrivande stund men de har skjutit ut det i en datafeed så det syns hos externa aktörer som tex Avanza.

Med X-dag 4 januari 2024 är utdelningen på 0,1898 euro. Paydate är den 18 januari och det brukar ta någon dag extra innan den syns på kontot när det är utdelning ifrån ett utländskt innehav som den här fonden. Det är så det funkar generellt med utländska innehav och utdelningar hos våra mäklare, man får plussa på någon dag innan man faktiskt ser utdelningen på kontot.

Januari månads utdelning är en liten gnutta större än förra året i januari då den var 0,186 euro.

Totalt summerar de senaste två utdelningarna till 0,7006 euro. 0,1898 nu i januari alltså och 0,5108 euro från juli i somras 2023. Fonden handlas kring 12,4 euro och direktavkastningen är därmed 5,65 procent.

Utdelningen i juli 2024 meddelar fondbolaget precis i anslutning när den betalas.

Den här fonden WTEE WisdomTree Europe Equity Income skiljer sig från många andra fonder med inriktning mot utdelningsaktier i Europa. Den har betydligt fler innehav och den viktar dem på ett sätt som ger en hög direktavkastning. Fondbolaget skriver att fonden kan vara ett alternativ för en defensiv investerare som vill ha god utdelning. Jag har ägt den här ett tag och jag tycker de gör sin grej bra med den breda portföljen mm. Jag gillar fonden och siktar på att öka min exponering i den på sikt.

Läs mitt inlägg med mer info om WTEE: https://petrusko.blogspot.com/2023/10/wisdomtree-europe-equity-income-etf.html 

4 kommentarer:

 1. Jag såg att informationen för nästa utdelning ligger ute på JGPI's (JEPI) amerikanska sida, undra om de datumen gäller för våran version också då tro? Får väl se om infon kommer ut på den europeiska sidan snart.

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mattias,
   Ja den amerikanska versionen JEPI gick de ut med info igår om januari månads utdelning. Om JGPI pyntar första utdelningen i januari och kör samma schema på ett ungefär som JEPI så blir det snart utdelning. Inte säkert de publicerar info på sajten utan vi får avvakta och se.

   Jag förväntar mig att de pyntar första utdelningen som senast i februari. Fonden är nystartad och jag blir inte jätteförvånad om de inte pyntar utdelning i januari.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Är det en ETF som går bra att ha på isk skattetekniskt, eller ska den vara på kf?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   WTEE ifrån WisdomTree har sin hemvist på Irland och det dras därmed ingen utländsk källskatt på utdelningen. Funkar lika bra på ISK därmed.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...