Stora avsiktsförklaringar för Corem blir ej av

 


I oktober gick Corem Property ut med info att de ingått 4 stycken avsiktsförklaringar om att avyttra fastigheter till ett värde om cirka 12 miljarder kronor. Strax därefter blev två av dem genomförda till ett värde om sammanlagt cirka 5,1 miljarder kronor.

Idag meddelar Corem Property att de två andra avsiktsförklaringarna om kvarvarande cirka 7 miljarder kronor i den ursprungliga dealen ej blir av.

Så här säger VD Rutger Arnhult i ett pressmeddelande:

"I dagens transaktionsmarknad är det naturligt att inte alla transaktioner kommer i mål. Vi har ersatt dessa avbrutna affärer med ett antal nya nu pågående affärsdiskussioner och kommer genom selektiva avyttringar stärka vår balansräkning samt frigöra medel för lösen av våra obligationsförfall. Vi upplever att det finns en väl fungerande transaktionsmarknad. Hittills under året har vi nu genomfört 24 affärer, med ett brett spektrum av köpare och fastighetstyper"

Så klart hade marknaden velat se att de här avsiktsförklaringarna blev till riktiga affärer och sannolikt blir det avtryck i aktiekursen idag. Själv köpte jag nyligen in mig i preffen delvis baserat på de här avsiktsförklaringarna. Delvis men inte helt och hållet. Corem har genomfört flertalet affärer under året och stärkt sin finansiella ställning. De två affärer om sammanlagt 5,1 miljarder kronor som faktiskt genomförts utav de här avsiktsförklaringarna är en god bit på vägen. Nu behöver de bara fortsätta med arbetet att avyttra diverse fastigheter och sedan är obligationsförfall osv hanterade. Jag tycker fortsatt att Corem Property preferens är ett intressant risky bet bland preferensaktier.

Läs mer: Inlägget jag skrev om de 4 avsiktsförklaringarna.

Läs mer: Inlägget om att jag nyligen köpt in mig i Corem preffen igen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....