Blandade småköp idag

 


Igår sålde jag mitt innehav i Fastpartner D. Jag agerade snabbt och fick sålt dem innan aktien rasade. De pengarna skall så klart sättas i arbete och jag har börjat med lite blandade småköp idag. Nästa vecka skall jag investera resten och jag lutar åt att sätta in lejonparten av de där slantarna i Aktiespararna Direktavkastning b.

Idag har jag köpt fler Industrivärden, Handelsbanken, SEB, Xact Sverige och Xact Norden Högutdelande. Jag köpte även ett litet gäng NP3-preferens i morse.

Nästa vecka går som sagt resten in i Aktiespararna Direktavkastning b. Det är ett innehav som jag vill vikta upp i portföljen. Jag har inte ägt den fonden så länge varpå jag inte hunnit bygga upp någon vidare stor stek. Med nästa veckas köp går fonden över 1 procent vikt i min portfölj.

Framåt har jag som tidigare nämnt planerat att fortsätta minska i Telia. En god del av den slanten tänker jag skall in i Aktiespararna Direktavkastning b den också men inte allt. Jag har ju skrivit om det där att jag vill ta ned viktningen i Telia till 1-2 procent ifrån cirka 4 procent. 

Läs mitt inlägg om Aktiespararna Direktavkastning b i länken nedan. Det är en fond som pyntar cash utdelning och rejäl sådan dessutom. https://petrusko.blogspot.com/2022/10/aktiespararna-direktavkastning-b.html



7 kommentarer:

  1. Hej Petrusko,
    Återigen tack för en bra blogg. Spännande inköp du har gjort. I dagsläget har jag tre investmentbolag, Investor, Creades samt Bure där Investor är i det särklass största innehavet. Tycker du att man bör ta med andra investmentbolag för riskspridningens skull (har även aktier i enskilda bolag)? Vill gärna in i Latour men tycker att den är för dyr nu. Kan Lifco, även om det är ett konglomerat, utgöra ett alternativ?
    Med vänlig hälsning
    Tobias

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Tobias, Jag kommer investera i Latour igen när vvärderingen inte är idiothög som den är nu. Ingen brådska, jag väntar. Lifco som du nämner är ett bra bolag. De presterar god avkkasttning på eget kapital och har en bra historisk prestanda. Värderingen brukar vara hög och medan den är det nu också är den i vart fall inte i övre spannet av sin egna historiska värdering.

      Jag har Lundbergs och Industrivärden jämte Investor. Värderingen är sund i dem bägge nu. Svolder är ett annat fint investmentbolag som brukar pendla mellan lite rabatt och 10 procent premievärdering.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Stort tack för svaret Petrusko!
      Med vänlig hälsning
      Tobias

      Radera
  2. Hejsan, vet du när aktiespararna direktavkastning B delar ut?

    SvaraRadera
  3. Läste vilket datum nu ☺️

    SvaraRadera
  4. Hej Petrusko,

    När riksbanken går ut och säger att svenska kronan är ett hot och att dem vill stärka den. Vad innebär det? Vad kan dem göra? Det gjorde mig iaf oroad. Jag vet att du upprepade gånger nämnt att du inte tar hänsyn till växelkurser vidare mycket. Men hade för mig en stor del i dollar och vart rätt. Så jag sålde och planerar att köpa mer svenska aktier.

    SvaraRadera

Banktrippeln har rapporterat Q1

  Nu har de tre svenska storbankerna lämnat rapport för det första kvartalet 2024. Efter en rad räntehöjningar och ett mer normalt ränteläge...