Burton Malkiel - Enkelt och framgångsrikt sätt att investera

 

Burton Malkiel är en äkta legend i finansvärlden och är författaren till boken "A Random Walk Down Wall Street". En bok som blivit omåttligt populär och som nu är aktuell med en uppdaterad 50-års jubileum utgåva.

Malkiels strategi och uttalanden grundar sig i data och han har nu över 50 år data som backar upp det han säger. Ja han förespråkar indexfonder och i den här videon får man en bra och snabb inblick i hans budskap.

Indexfonder är det bästa valet för de flesta. 50 år historisk data backar upp det påståendet.

Jag har följt det här Wealthtrack i flera år och tycker det är rackarns bra. Detta avsnitt med Burton Malkiel glider in bland alla tiders favoritavsnitt. Rekommenderas starkt och var nu öppen för det gubben säger. Vill man inte se/lyssna via Youtube så finns Wealthtrack även där poddar finns.

Cirka 25 minuter långt.

Boken A Random Walk Down Wall Street har jag faktiskt inte läst i sin helhet ännu. Om cirka en vecka släpps den nya uppdaterade versionen och då skall jag köpa mitt egna exemplar av den här legendariska skriften. Det finns flera gamla versioner men skall man köpa den nu så skall man ju så klart klippa till på den allra senaste. I videon finns en bild på den nya boken så man kan känna igen den och köpa rätt. Det skall vara en grön bok med en guldig "50 års" splash på.



7 kommentarer:

  1. Går redan nu att få tillgång till den nya varianten. Fick själv min för någon vecka sedan från adlibris!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nice, då slutar jag med väntandet och beställer den direkt.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Hallå Petrusko, det är en klart läsvärd bok och den kan rekommenderas. Kanske lika bra införskaffa den allra senaste versionen så att även barnen kan få läsa den i sinom tid.

    SvaraRadera
  3. Få personer har tålamodet att vänta på att bli rik långsamt och bristen på tålamod gör att de flesta av dessa personer blir fattiga väldigt fort.

    Ha en fortsatt trevlig söndag

    //Krusse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Krusse,
      Precis. Det är alltför många som spelar på börsen istället för att investera långsiktigt. Sölar bort pengarna i ett litet bolag med en fantastisk manick eller dyl och konstaterar att det här med börsen är kass. Eller ännu värre sätter in mer pengar i nästa skruttbolag med en annan fantastisk manick som kan bli oändligt stor och förlorar än mer pengar utan att förstå att det är inte så man gör.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Du anar inte hur rätt du har. Läste precis på fejan ett uppgivet inlägg där portföljen har gått ner 83% på 1,5 år. Hen tyckte sig ha gjort allt rätt, varit långsiktig och inte ändrat i portföljen samt haft 10-15 olika bolag. Nergången var inte så konstigt när jag såg innehaven i portföljen, förhoppningsbolag, spelbolag t.ex. Embracer & Stillfront (värderades skyhögt för ca 1,5 år sedan, P/E tal låg på ett par hundra), SBB + ytterligare ett suspekt fastighetsbolag samt andra liknade bolag. Tycker att din blog borde göras till obligatoriskt läsning för alla som skall börja handla aktier på börsen och kunskapsprov på innehållet i blogen innan man släpps in på börsen.

      Trevlig Kväll

      //Krusse

      Radera
    3. Läste samma inlägg och hon kunde inte förstå varför det gick bra för alla andra men inte för henne. Även det en vanlig missuppfattning. "Alla" lyckas och alla lyckas väl nån gång ibland och berättar om det men kanske inte berättar lika öppet om alla minor man gått på. Summa summarum får det nog många att hoppa på fel tåg.

      Radera

NP3 Q1 2024

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Fastighetsbolaget NP3 släppte idag sin rapport för det första kvartalet 2024. De visar...