W.P. Carey höjer utdelningen

 


Det amerikanska fastighetsbolaget WPC meddelade ikväll svensk tid att de höjer sin utdelning nu i samband med den kommande kvartalsutdelningen. Som väntat får man ju säga då bolaget brukar höja utdelningen lite varje kvartal.

Den nya kvartalsutdelningen blir på $1,065 vilket i årstakt summerar till $4,26. Aktien stängde idag på $78,97 vilket ger en direktavkastning om 5,4 procent.

Utdelningen har X-datum precis i slutet av december (27:e eller 28:e något sådant) och betalas ut den 13 januari. Vi här i Sverige får som vanligt vänta någon dag extra innan vi ser utdelningen då våra mäklare tar någon dag på sig att hantera den pga utländsk valuta.

Jag äger WPC och gillar dem för sin goda strategi och exekvering. De gör ett bra jobb med att driva verksamheten framåt med god kontroll på risken. De har god spridning över fastighetstyper, hyresgäster, geografiskt mm.



4 kommentarer:

  1. Hej!
    Utdelningshöjningar är ju alltid trevligt men det som håller mig ifrån W.P. Carey är deras, visserligen regelbundna, men extremt långsamma utdelningstillväxttakt. Om man tittar på CAGR för utdelningstillväxten de senaste 3 och 5 åren så ligger den på 0,8% respektive 1,18% per år. Det slår inte ens inflationen under år av målinflation på 2-3%. Ser man lite längre ut i tiden på 10 år så har de visserligen lite bättre tillväxttakt på ca 6% per år eftersom de gjorde en relativt stor höjning mellan 2012-2013.

    Sen förstår jag också att utdelning inte är allt och bolaget har en okej tillväxt av aktiepriset, men jag förstår inte vad som är så tilltalande med WPC med dessa siffror om man jämför med många andra bolag (REITs och Icke-REITs) som växer sina utdelningar betydligt fortare? Det blir liksom ingen vidare compounding med 0,6-1% per år i höjning?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Dr,
      Nä det är inte en fet utdelningstillväxt de har men den är pålitlig. Direktavkastningen är ganska hög ändå och att de samtidigt höjer lite varje år är en trevlig kombo.

      Jag äger WPC för sin goda prestanda till relativt låg risk. Relativt många andra REITs. De växer förvaltat kapital och AFFO i maklig takt medan de inte tar några vansinniga risker.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Totalavkastning och säkerhetsnivån är förstås också faktorer att ha i åtanke. Personligen är jag i ackumuleringsfas av min utdelningsportfölj och då känns risken och potentiella avkastningen kanske lite för låg. Samtidigt förstår jag om man tänker annorlunda om man har ett riktigt stort kapital som man bara vill låta rulla, då är 5,4% direktavkastning med liten ökning kanske mer attraktivt.

      Själv kommer jag nog att placera ett lågt målpris på bolaget och kanske passa på att handla det om det skulle gå ned i en riktig svacka, annars tror jag att jag hittar annat som passar mig bättre med högre tillväxtpotential i dagsläget.

      Radera
  2. Bra tips på ett ankare ⚓️ i varje portfölj 💼

    SvaraRadera

Aktiespararna Global Direktavkastning - Global exponering i sunda bolag till rimlig avgift

  För cirka 1 år sedan pitchade jag idén om en global version av Aktiespararna Direktavkastning för fondbolaget Cicero som driver den. De gj...