Utdelning i iShares FTSE 100 ETF

 


iShares fond som följer det brittiska indexet FTSE 100 har precis meddelat utdelning för december. Den här kvartalsutdelningen är en aning större än samma kvartal föregående år. 

Med X-dag 15 december är utdelningen på 0,0498 GBP. Att jämföra med 0,0480 GBP samma period året innan. Pay date är 30 december varpå vi förmodligen inte ser utdelningen på våra konton förrän i början av januari. Våra mäklare tar någon dag extra på sig att hantera utdelningar i utländsk valuta.

De senaste 4 kvartalsutdelningarna summerar nu till 0,2727 GBP. Observera att det är stor skillnad på utdelningens storlek de olika kvartalen och det har med att göra hur bolagen i indexet betalar sin utdelning. Brittiska bolag pyntar inte 4 lika stora utdelningar per år som tex amerikanska bolag gör. Näe det är ofta en större del i början och slutet av sommaren varpå de utdelningarna i fonden är större än utdelningen nu i december och den i mars.

På kursen 8,5 euro för fonden är direktavkastningen cirka 3,7 procent.

Läs mitt inlägg med mer info om fonden: https://petrusko.blogspot.com/2021/12/ishares-core-ftse-100-etf.html4 kommentarer:

 1. Hej Petrusko

  Vet du hur mycket utdelningstillväxt etf:n har levererat mätt under senaste 3, 5 eller tio åren?

  Tack för bra blog! /s

  SvaraRadera
 2. Tack för all information du ger Petrusko!

  SvaraRadera
 3. Hej Petrusko!
  Tack för en riktigt bra blogg!
  Tänkte höra med dig om vad du tycker om Telia på dessa nivåer?
  Tackar för alla tips och reflektioner,
  Olof

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Olof,
   Telia är en väldigt speciell aktie. För den som söker god långsiktig avkastning är det sannolikt bäst att låta bli den. Med det sagt är risken i verksamheten låg och värderingen är just nu väldigt nedpressad. Utdelningen tror jag blir i linje med policyn.

   Mvh petrusko

   Radera

Industrivärden utdelningshistorik

  Investmentbolaget Industrivärden har ingen perfekt utdelningshistorik men de är en hygglig utdelningshöjare ändå. Ovan är siffror för en 1...