K-Fast Holding backar på börsen

 


Idag backar fastighetsbolaget K-fast rejält på börsen och bakgrunden är oklarheter kring sanningshalten i det VD Jacob Karlsson sagt. Kortfattat har han sagt att han sprungit milen på en tid som är sjukt snabb och framförallt så har han uppgett att han har 240 högskolepoäng bla vid universitet som inte har några som helst spår av honom i registren. När Affärsvärlden konfronterar honom om de där högskolepoängen har han dåliga bortförklaringar.

Mja, det är lite kort bara vad som är grejen.

Jag tänker att snubben får springa hur snabbt han vill och ha hur få eller många högskolepoäng som känns gött. Det viktiga är att vara sann och att man kan ha förtroende för honom som VD. När man slirar på sanningen om ditten och datten vad skall man då tro på? Var det bara det där han inte var sanningsenlig om eller kan det tänkas att det sliras mer?

Bolagsledning och aktier är ett förtroendespel.

Aktien är i skrivande stund ned cirka 10 procent. Det är vad marknaden säger om förtroendet för Jacob kan man anta.

4 kommentarer:

 1. Jag hade en bekant som vi efter ett tag upptäckte var en mytoman. Dom har två sakerna med Jacob Karlsson känns mycket liknande. Att man har ett okontrollerat behov av att förstärka och förbättra verkligheten.

  SvaraRadera
 2. Det känns omdömeslöst att ljuga om saker som är så lätta att kontrollera, som högskolepoäng är....

  SvaraRadera
 3. Börsvärdet på K-Fast är 5 miljarder men bolaget handlas på Large Cap. Behöver man inte ha ett börsvärde på 10 miljarder eller mer för att handlas på Large Cap? Varför har man inte nedgraderat bolaget till Mid Cap i så fall?

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Krusse,
   Tack för din kommentar. Det görs en översyn en eller två gånger per år vill jag minnas där bolag ev får byta lista om börsvärdet gått under eller över gränsen. Kanske hinner K-Fast repa sig till dess, vvi får se.

   Ha en go helg nu

   Mvh petrusko

   Radera

Cibus förvärvar 6 livsmedelsfastigheter

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag meddelade fastighetsbolaget Cibus att de förvärvar 6 stycken fastigheter ifrån kr...