W.P. Carey rapport Q2 2022

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Det väldiversifierade fastighetsbolaget WPC släppte idag sin rapport för det andra kvartalet och marknaden tog emot den med glädje. Aktien är i skrivande stund på +4,2 procent och handlas i $88,4. Jag lyfte fram väldiversifierat som särskild egenskap för bolaget och det med rätta. De har olika fastighetstyper som industri, lager. kontor, self storage mm. Fastigheterna har god geografisk spridning i både USA och Europa. Inte nog med det, man har en mycket god spridning över olika hyresgäster och ingen hyresgäst utgör mer än 3 procent av totala hyresintäkter. Det är en utmärkt riskspridning.

Hyreskontrakten har årliga hyreshöjningar och stiger i snabbare takt nu med inflationen.

Per det andra kvartalet rapporterade WPC en AFFO om $1,31 per aktie. Det är drygt 3 procent högre än året innan. För helåret snävar de in guidningen (en höjning) till $5,22 - $5,30 per aktie.

Antaget att AFFO landar i mitten av intervallet så handlas WPC nu till en värderingsmultipel om 16,8. Det är en klart rimlig värdering.

Utdelningen som de nyligen höjde är $4,236 i årstakt vilket ger en direktavkastning om 4,8 procent. Utdelningen pyntar de kvartalsvis och nästa tillfälle har x-datum i slutet av september och betalas i mitten av oktober. En kul grej är att de brukar höja utdelningen varje kvartal. WPC har betalat högre utdelning varje år ända sedan börsnoteringen 1998.


Bilden ovan visar några nyligen genomföra förvärv. De porträtterar flera saker WPC gör. De visar några olika typiska fastigheter för bolaget. Det är också några typiska fastighetsaffärer för WPC med långa hyresavtal i en "sale-leaseback" affär.

Jag äger WPC och tycker det är en rimlig långsiktig investering. De har noga tänkt över det här med att sprida risken och har en väldigt fin fastighetsportfölj och tillhörande god historisk prestanda. En typisk investering för mig, med rimlig potential och mindre riskfullt än mycket annat.

Länk till WPC hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

2 kommentarer:

Jag sålde mina WPC

  Inget varar för evigt och denna gången var det fastighetsbolaget WPC som fick lämna portföljen. Bolaget har idag kommit med ny info som fö...