W.P. Carey höjer utdelningen

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Det amerikanska fastighetsbolaget WPC meddelade igår kväll svensk tid att de höjer den kommande kvartalsutdelningen. Som väntat får man väl säga, de brukar höja utdelningen varje kvartal.

Den nya utdelningen blir $1,059 jämfört med $1,057 kvartalet innan. I årstakt är nu utdelningen $4,236. Aktien stängde igår på $82,26 vilket ger en direktavkastning om 5,15 procent.

X-datum för utdelningen är precis i slutet av månaden och paydate i mitten av juli.

WPC har investerat i fastigheter i snart 50 år och har hela tiden fokuserat på net lease-avtal som innebär att hyresgästen står för de flesta kostnaderna förknippade med fastigheterna. De fokuserar på fastigheter i olika slag men gemensamt har de att de oftast har 1 huvudsaklig hyresgäst. Tex ett stort distributionscenter eller en fabrik. En typisk fastighetsaffär för dem är den de gjorde för något år sedan med grilltillverkaren Weber där de köpte deras fabrik och samtidigt hyrde ut fastigheten till Weber på ett mycket långt avtal (15 år). En sådan affär kallas Sale-leaseback och är något WPC är specialister på.

Jag äger WPC och gillar dem för deras goda, sunda strategi. De har en mycket bra diversifiering geografiskt, bland fastighetstyper och över hyresgäster. De har spridit sina risker bra och de har en strategi som medför ett pålitligt och stadigt kassaflöde in i bolaget. De har mycket lager och industrifastigheter men äger även kontor, retail mm. I slutet av 2021 köpte WPC 11 Coop-butiker i Danmark. Som ett exempel på vad de äger. Också den affären var en Sale-leaseback.

Länk till WPC hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

1 kommentar:

  1. Gillar också WPC, särskilt för deras geografiska riskspridning. Bra utdelning också, men nu har annat sjunkit så mycket att dryga 5% blivit vanligt. Utdelningshöjningarna imponerar dock inte, 0,2c per kvartal är bara löjligt...

    SvaraRadera

Lyft blicken!

  I år har börsen gått uselt men sett över en 2-årsperiod har en vanlig svensk indexfond avkastat 11,5 procent per år. Det inkluderar alltså...