Corem säljer 6 fastigheter i Växjö och Jönköping

 


Fastighetsbolaget Corem Property Group meddelar att de säljer 6 stycken fastigheter i Växjö och Jönköping till Emilshus för 615 miljoner kronor. I och med försäljningen lämnar Corem Växjö helt och hållet. Så här säger Peeter Kinnunen, Transaktionschef på Corem:

"Denna transaktion är ytterligare ett steg i Corems renodling samtidigt som vi frigör kapital till andra investeringar".

Just den här affären för sig är ingen big deal men jag tycker det är intressant att följa Corem nu och framåt. Hur de kommer hantera sin belåningsgrad som gärna kunde bli lägre och hur de kommer utveckla sitt bestånd. Fastighetsbolag gör ofta så att de säljer på vissa orter, vissa fastighetstyper osv för att satsa på annat håll. För att optimera sin portfölj sett till värde, risk, intjäning osv. Jag äger inga vanliga aktier i Corem men har både D-aktien och preferensaktien. På lite sikt äger jag det nog via Castellum då det sannolikt främst är en tidsfråga innan Arnhult slår ihop sina två bolag i en affär där Castellum köper Corem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lyft blicken!

  I år har börsen gått uselt men sett över en 2-årsperiod har en vanlig svensk indexfond avkastat 11,5 procent per år. Det inkluderar alltså...