Utdelning i Vanguard All World High Dividend Yield

 


Nu har fondbolaget Vanguard meddelat utdelning för de europeiska börshandlade fonder som pyntar utdelning nu i juni. Jag äger VGWD som jag gärna förkortar det istället för att skriva hela fondens namn som är Vanguard FTSE All World High Dividend Yield UCITS ETF.

VGWD är fondens ticker på den tyska börsen. Den handlas även på andra börser som tex London men där har den en annan ticker. Vi har primärt tillgång till europeiska börshandlade fonder via tyska börsen varpå jag håller mig till den tickern.

Kvartalsutdelningen för VGWD nu i juni blir $0,9125 att jämföra med $0,6135 samma kvartal året innan. I årstakt är nu utdelningen $2,2843 vilket på nuvarande kurs om 55,59 euro ger en direktavkastning om cirka 3,9 procent.

X-datum för utdelningen är 16 juni och paydate är 29 juni. Som vanligt tar det våra mäklare några dagar extra att cleara utdelning i utländsk valuta varpå vi lär se den här på våra konton i början av juli snarare.

Läs mer om den här globala utdelningsfonden i mitt inlägg om den:

https://petrusko.blogspot.com/2020/05/vanguard-all-world-high-dividend-yield.html

12 kommentarer:

 1. Numera mitt största innehav, kommer fortsätta öka månadsvis oavsett vad som händer i marknaden. Den här ETFen känns riktigt sund, god diversifiering i bolag som har stabila kassaflöden, inga förhoppningsbolag som bränner investerares pengar här inte.

  SvaraRadera
 2. Hej Petrusko! Vet du vad det är för skillnad mellan VGWD och VGWE? Tack för en fin blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Det är samma fond med skillnaden att VGWE ackumulerar utdelningen i fonden. Den pyntar ingen utdelning alltså. Den versionen kan vara ett smart val om man ändå avser återinvestera utdelningen. Man slipper då courtage och växlingsavgifter förknippade med att återinvestera det själv.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Ok, toppen! Stort tack för snabbt svar.

   Radera
 3. Hur kan du va så snabb och få informationen? Letar hos Vanguard och där ser jag bara den gamla utdelningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello, Jag har snappat upp att det verkar vara som så att Vanguard UK rattar allting Vanguard Europa med vänsterhanden. Medan de har främst fokus på UK. Info är bättre och dyker upp snabbare på Vanguards UK sajt.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. underbart hittade den nu!
   En fråga, utdelningarna reflekterar de det underliggande bolagens utdelning eller?

   Radera
  3. Tjena FAM, ja det stämmer bra. De delar vidare de utdelningar de tar emot från innehaven.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Om man tittar på liknande fonder men för tjänstepensionen i Nordnet, finns det någon sådan man kan investera i och i sådana fall vilken som är utdelare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag har inget pensionskonto hos Nordnet men jag vill minnas när jag spanade för flera år sedan att de likt Avanza tillåter de allra flesta värdepapper i dem. Så ja den där kan nog gå att ha på ett pensionskonto hos Nordnet.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Hej! Såg att du skrev 0,6 euro förra återbixh 0,9 euro i år, gäller det alla 4 utdelningar? Har du länk till utdelningshistorik?😅😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   I det inlägget där jag skrev 0,6/0,9 skrev jag även vad utdelningen är i årstakt ($2,2843). Utdelningen är lite olika stor mellan kvartalen beroende på att de tar emot olika mycket utdelningar från innehaven. Första kvartalet på året är mindre utdelning än övriga. De andra tre är inte så olika varandra.

   Årstakten av utdelningen som jag nämner är de senaste 4 kvartalsutdelningarna sammanslagna.

   Länk till inlägget med info om utdelningen: https://petrusko.blogspot.com/2022/06/utdelning-i-vanguard-all-world-high.html

   Mvh petrusko

   Radera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...