Höjd utdelning i Franklin FLXD

 


Den börshandlade fonden Franklin LibertyQ European Dividend har höjt sin sommarutdelning. Med X-datum i fredags 10/6 blev utdelningen 0,76 euro mot 0,5409 euro året innan. Europeiska bolag pyntar ofta utdelning 1-2 gånger per år där utdelningen det första halvåret är större än det andra. Den här fonden pyntar utdelning kvartalsvis i linje med vad den tar emot ifrån sina innehav. Därför är utdelningen i juni betydligt större än övriga månader. September och december är kring hälften i storlek och utdelningen i mars är ännu mindre.

I årstakt är nu utdelningen 1,4132 euro vilket på kursen 25,42 euro ger en direktavkastning om cirka 5,5 procent. Kursen i fonden backade extra mycket i fredags just på grund av att utdelningen avskiljdes. 

Den 22/6 är pay date och några dagar efter det lär utdelningen synas på kontot. Våra mäklare behöver några dagar extra för att cleara utdelningar i utländsk valuta.

Jag gillar den här fonden men äger den inte ännu. Det är en fond med inriktning mot utdelningsaktier i Europa. Läs mer om den i mitt inlägg om fonden i länken nedan:

https://petrusko.blogspot.com/2022/01/franklin-libertyq-european-dividend-etf.html?spref=tw

8 kommentarer:

  1. Tack för infon, goda nyheter! Bytte iShares QDVX mot FLXD för nån månad sen. Fina innehav och den har ju klarat sig relativt fint i stöket så långt i år.

    SvaraRadera
  2. Jag skulle nog vänta med denna, vi står inför en djup recession, kanske rent av en depression. Europa är sämst rustat för detta då vi inte har egen energiförsörjning och skyhöga skulder i de flesta europeiska länder. Kan dock komma fint köpläge när allt väl brakat ihop.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tvek på den, det är en övergående inflation pga stimulanserna efter Covid nedstängningarna. Riksbankerna vet om detta så att öka räntan extremt hjälper inte, världen måste få komma igång igen. Så jag tror de kommer fortsätta med små ränteökningar för att se ut som de gör något medan inflationen sjunker undan av sig själv. Skulle tro vi sett toppen nu.

      Radera
    2. Jag håller delvis med dig men jag anser att du har alldeles för hög tilltro till riksbankerna. De har en agenda som inte är i ditt bästa intresse om vi säger så. Dessutom klantar de oftast till det även när de försöker göra något "bra".

      Radera
    3. Ja vi får se, höjer t ex svenska riksbanken över 3% blir jag rejält förvånad och får erkänna att jag tagit helt fel beslut med mina egna investeringar.

      Min teori är att de höjer upp till runt 3% fram till 2024 för att därefter börja sänka igen. Borde ta minst lika lång tid för ekonomin och leveransflödena att komma igång igen som nedstängningen var.

      Radera
    4. @Frihet har du sålt allt själv med den analysen? Om inte, varför?

      Vilken agenda har riksbanken menar du?

      Låter som du mest surar ihop o kör en egen liten negativ agenda så kan du skylla ifrån dig på någon annan om investeringarna går dåligt. Dina inlägg dryper negativitet utan direkt substans, o snudd på konspiratoriska utan fakta.

      Först drar du igång om depression, sen att anonym delvis har rätt om att det är övergående?

      Radera
  3. Ska man ha den i Isk eller Kf?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan ha den i ISK, den är huserad på Irland: https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?query=IE00BF2B0L69&groupField=index&from=search&isin=IE00BF2B0L69#overview

      Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...