Inte många Akelius D kvar nu

 


Jag har fortsatt att sälja Akelius D i omgångar nu när det är så pass bra betalt. Kvar är bara en liten slurk och jag är inte noga med att behålla några till nuvarande värdering. Även om jag tycker att Akelius är ett bra bolag och att D-aktien är en rackarns bra sådan aktie, är mitt innehav till salu när det nu betalas så bra för det.

I egenskap av D-aktie är potentialen begränsad och just nu är värderingen skyhög relativt liknande aktier. Anledningen är storägaren som dagligen gör rejäla köp i aktien och på det viset pressar upp kursen.

Pengarna jag har fått från de senaste försäljningarna har jag fördelat ut i diverse befintliga innehav i portföljen. Investor, Xact Sverige, SEB, Swedbank, Handelsbanken och Xact Norden Högutdelande.

Mina sista Akelius D ryker i dagarna om aktien fortsatt handlas över 1,8 euro.

4 kommentarer:

 1. Noterade när jag funtade på att sälja ca 0,5 msek Akelius D att det blir ca 1700 sek i courtage + växelavgift...
  Samma summa för Sbb D, Sagax D dvs svenska är 270 sek.
  Ganska stor skillnad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena P,
   Ja valutaväxlingsavgiften är på 0,25% hos de flesta mäklarna och det blir ju en rejäl slant tyvärr.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Den där växelavgiften svider rejält... vad tror du är anledningen till alla insiderköp sista tiden? känns inte som de kommer betala mkt mer än vad den nu står i om de skulle vilja lösa in resten? skulle det kunna bli att stamaktien ska noteras och att man får erbjudande att byta till stamaktier eller liknande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena K,
   Den vanliga stammaktien i Akelius tror jag inte kommer till börsen. Gubben har inte allt för många år kvar här på jorden och han har peggat upp stiftelser och grejer till efterlevande. De behöver inte börsen.

   Akelius D skall sannolikt bort från börsen och kanske kommer ett frivilligt inlösenerbjudande eller tvångsinlösen på sikt. Nej de kommer inte betala några fantasipriser utan det är i linje med rådande börskurs man kan förvänta sig.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag sålde mina WPC

  Inget varar för evigt och denna gången var det fastighetsbolaget WPC som fick lämna portföljen. Bolaget har idag kommit med ny info som fö...