Små försäljningar

 


Härom dagen köpte jag ett nytt innehav till portföljen i form av Blackrock inc och jag slog till på hygglig size i ett slag. Bolaget väger nu kring 2 procent i portföljen och det är en size som jag inte täcker upp med löpande utdelningar. Jag använde som vanligt krediten till köpet men jag kommer alltså inte kunna täcka upp det med de utdelningar jag får i närtid.

För att hålla belåningen i schack kommer jag skala lite här och var i portföljen för att täcka upp mitt köp av Blackrock. Inledningsvis har jag sålt min lilla fondportfölj som bestod av AMF Aktiefond Småbolag och SPP USA indexnära.

Jag kommer nog inte skriva något mer inlägg om dessa försäljningar såvida inte något åker ur portföljen helt och hållet. Det rör sig som sagt främst om att skala ytterst lite i diverse innehav så är jag i hamn.

1 kommentar:

  1. Intressant. Men hur tänker du kring de problem som uppstår när dessa passiva jättar agerar märkligt, genom sitt rösträttsutövande. Har du titta på dyngan de skickar ut till bolag? Sådant är direkt skadligt för styrningen av bolagen ifråga.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera

Akelius Residential skiftar ut stort belopp

  Fastighetsbolaget Akelius Residential Property avser skifta ut 1314 miljoner euro till stamaktier av serie A. Dessa aktier ägs utav Roger ...