Castellum har köpt SBBs aktier i Entra

 


Under en tid hart det pågått huggsexa kring det norska fastighetsbolaget Entra. Castellum och SBB lade var sitt bud på bolaget. Erik Selin med Balder köpte på sig en rejäl stek och är största ägare i Entra. Huggsexan ledde till att de tre parterna kom över en stek var utav bolaget. Nu har SBB gått vidare och sålt sin stek till Castellum. 

Entra skickade idag ut ett pressmeddelande om en sådan här signifikant förändring i ägarbilden. Per idag har Castellum förvärvat aktierna och äger nu 18,2 procent av Entra.

Nu är det två aktörer med var sin stor stek i bolaget. Vart det bär hän härifrån återstår att se. Det kan hända saker snabbt likväl som de kan kvarstå som storägare i flera år framöver. Inget konstigt i det. 

Som jag var inne på i tidigare skede blev det en bra affär oavsett för SBB. Aktierna de nu sålt har de köpt till lägre kurs. Samma sak gäller ju för Castellum och Balder med sina aktier i Entra. Övervärden har synliggjorts i Entra via uppvärdering av fastigheter och budstriden har lyft aktiekursen.

Oavsett vem som vinner kampen om Entra om nu ens det spelar ut på det viset så tippar jag att alla parter är vinnare i slutändan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

SPDR S&P US Dividend Aristocrats höjde utdelningen

  Många börshandlade fonder har krångliga namn och den här är ett bra exempel på det. SPDR är namnet på fondbolaget och resten av krumilurer...