Utfall Corem uppköpserbjudande och utbyte preff vs D-aktie

 


Idag har Corem Property meddelat utfall både i uppköpserbjudandet av Klövern samt erbjudandet till sina egna aktieägare om byte från Corem preff till Corem D-aktie. Corem har nästan 90 procent av Klövern och lär komma över de där sista som behövs för att begära tvångsinlösen. Inga konstigheter där alltså och precis som väntat.

Till det intressanta nu då:

Hur många har valt att behålla preferensaktier/byta till Corem preffar? 

I Corems egna utbyteserbjudande har ägare till cirka 1,7 miljoner preferensaktier valt att acceptera byte till D-aktier. Det utgör strax under hälften av utestående preferensaktier.

I uppköpserbjudandet där preferensaktieägare i Klövern fick välja mellan Corem D-aktie eller Corem preferensaktie har ägare till cirka 4,5 miljoner Klövern preferens valt att byta till Corem D. Mer än dubbelt så många (ca 9,7 miljoner aktier) valde att byta till Corem preferens.

Corem preferensaktie kommer ha god likviditet och väldigt många ägare. Jag var aldrig orolig men det är gött att ha det på pränt. Nu kan de arbeta vidare på sammanslagning medan jag fortsätter att äga mina preferensaktier, till nästa bolagshändelse. Någon regelrätt inlösen av Corem preferens förväntar jag mig inte i framtiden. De där preffarna kommer försvinna från marknaden på annat sätt. Kanske slås Castellum och Corem ihop i framtiden och då blir det ingen inlösen av preffen utan istället ett uppköpserbjudande som inte har något med Corems inlösenkurs att göra. 

När den här dealen är klar kommer det finnas kring 12 miljoner Corem preferensaktier.

3 kommentarer:

 1. Gör denna affär det mer eller mindre intressant att äga corem D/P? Vad är en vettig kurs

  SvaraRadera
 2. Tror du vi kommer få den kommande utdelningen från Klövern Pref vid månadsskiftet? Eller kollrar de bort den på vägen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Utdelningar kommer betalas som vanligt oavsett hur man valt att göra. Har man accepterat ett byte så får man de nya aktierna redan om några dagar bara. Både Corem och Klööverns aktier har X-datum den 29:e och man får utdelningen några dagar senare.

   Mvh petrusko

   Radera

Ny VD i Castellum

  I det planerade samgåendet mellan Kungsleden och Castellum är föreslaget att Biljana Pehrsson skall bli VD för nya Castellum. Hon är nu V...