Jag snittar upp mig i Tele2

 


Sedan jag tog in Tele2 har den stigit en aning men jag tycker fortsatt att den är attraktiv och har köpt fler vid några tillfällen. Idag backade den lite och jag passade på att klippa in några. Det blev till en kurs strax över 113 kronor och det tar mitt snitt en bit över 108 kronor.

Tele2 har ett starkt kassaflöde och har goda möjligheter att pynta extrautdelning över tid. Om det blir någon i år spanar de på och meddelar i sådana fall senare under året. Nu har de meddelat ordinarie utdelning om 6 kronor fördelat på två tillfällen om 3 kronor vardera.

Om man ser till Tele2 som bolag och kopplar bort börsen så är det en stadig verksamhet. Folk pyntar sin bredband och mobilräkning i ur och skur. Detta ger ett pålitligt kassaflöde och man kallar ofta den här typen av bolag för en defensiv verksamhet. Omsättning och vinst kommer inte explodera uppåt utan snarare tråksakta tuffa på i maklig takt. Den som letar efter största möjliga potential hittar det inte i Tele2. Näe här hittar man på sin höjd en rimlig totalavkastning över tid. Jag är nöjd med det, en rimlig avkastning. Den konjunkturokänsliga verksamheten är värt mycket för mig. Om hela havet stormar kommer Tele2 ändå göra vinster och ha möjlighet att pynta utdelning.

Läs mitt inlägg om Tele2s bokslutsrapport för 2020.

3 kommentarer:

  1. Jag äger aktier i Telia och förväntar mig heller ingen rakettillväxt i värderingen. Dock är jag lite intresserad: Varför Tele2 och inte Telia?

    Mvh

    Egon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Egon,
      Ja nu är det ett tag sedan jag ökade i Telia senast men jag har redan så attans mycket där. Tele2 väger betydligt mindre i min portfölj.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...