Höjd utdelning i iShares USA Quality Dividend

 


Förra veckan meddelade iShares storleken på utdelningen för fonden iShares MSCI USA Quality Dividend. Utdelningen betalas halvårsvis och den som är nu i november blev en liten höjning mot samma tid förra året.

Med X-datum 12 november är utdelningen $0,4561 att jämföra med $0,4513 i november förra året. Pay date är den 25 november och som vanligt med utländska innehav får vi vänta någon dag ytterligare innan vi ser pengarna på kontot.

Jämför man årets totala utdelning mot året innan så summerar den till $0,9209 vilket är en utdelningstillväxt om 3,4 procent. 2019 pyntade fonden alltså totalt $0,8908 i utdelning. Direktavkastningen är just nu 2,55 procent på kursen 30,69 euro. Utdelningen fastställs i dollar men betalas ut i euro som är den valuta fonden handlas i.

Läs mer om fonden i mitt inlägg i länken nedan. Den gör skäl för ordet "quality" i namnet. Fina bolag rakt igenom.

https://petrusko.blogspot.com/2020/03/ishares-msci-usa-quality-dividend-ucits.html

19 kommentarer:

 1. Mycket trevlig etf som jag hoppas ska uppta 15-20% av hela portföljen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mr.Zorg,
   Det kan bli bra det. Känns ju bra att ha en stadig grund av kvalitetsbolag.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Vet ju inte om jag skulle kalla AT&T för kvalitet som är ett av de största innehaven. Nackdel med denna typ av fonder. Skräpet följer med. I detta fallet enbart pga en hög utdelning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Inget bolag ingår enbart pga hög utdelning. Det är inte så urvalet går till. Den filtrerar bla på utdelningskvalitet och potential till stigande utdelning. Generellt sett är det mycket hög kvalitet på de 136 bolag som ingår i fonden. Ingen lär gilla alla bolag utan man får se till helheten som vanligt. AT&T som du hakade upp dig på utgör cirka 2,5 procent av fonden.

   Mvh petrusko

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hade varit intressant o veta vad du anser är så skräpigt med det bolaget. Det innehar trots allt en så pass stor andel av en anledning.

   Radera
 3. Trevligt.
  Har ett block på nedanstående ETF's som ska utgöra ca 25% av min HögUtd-portfölj. Resterande svenska bolag.

  Xact Norden Högutdelande
  Vanguard World HI DIV YLD UCITS
  iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS
  iShares MSCI Europe Quality Dividend UCITS
  Vanguard FTSE Europe UCITS
  Invesco S&P 500 High Div Low Vol USA

  SvaraRadera
 4. Tjena Petrusko..Om du får spekulera i eventuella xtra utdelningar till våren. Vilka svenska bolag tror du kan överraska där? Mvh Putte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Putte,
   Det är ovanligt med extrautdelningar varpå jag inte funderar mycket kring dem. Banker kan tänkas pynta extra nästa år om läget fortsatt ser bra ut men det blir inte till våren utan snarare senare på året i sådana fall. Finansinspektionen har idag gått ut med att bankerna kan få pynta viss utdelning 2021 givet att läget ser bra ut en god bit in på året.


   Mvh petrusko

   Radera
 5. Ursäkta en off-topic fråga. Blir det någon höstutdelning från Investor i år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Nej det blir det sannolikt inte. Nästa utdelning från INvestor blir till våren. Om den höjs mot årets 9 kr återstår att se. De kommer sannolikt inte ha ett besked om utdelning från SEB innan de föreslår sin egen utdelning. Utdelning från SEB är en stor del av Investors totala utdelningar de tar emot.

   Mhv petrusko

   Radera
 6. Gillar verkligen denna ETF! Jag har startat månadsspar med QDVD och IUSZ på nordnet, 50% i vardera (skulle inkludera XACT också men jag har redan önskad storlek på innehavet där). På så vis slipper jag stressen av att hitta utdelningsaktier själv just nu när de går upp och ner 5-10% på en dag. Äger totalt 16 st olika utdelningsaktier men jag orkar helt enkelt inte längre, de får ligga kvar såklart men nu blir det time out med ETFer och månadsspar, mindre tankar och energi som går åt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frihet,
   Det är ett smidigt upplägg det där som Nordnet kör med månadsspar i ETFer. Det tickar stadigt på och i långa loppet blir det till något stort.

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Köpte faktiskt på mig denna för ett par veckor sedan. Skönt o slippa sitta o läsa alla rapporter varje kvartal o besluta om man ska köpa eller sälja. Kommer troligen bli ett par månaders investering i denna ETF så den kan komma upp i top 5 i portföljen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå Sebbe,
   Ja det är gött att inte behöva lägga tid på att analysera och följa bolag. I en sådan här fond kan man pytsa in pengar och vara lugn i att de investeras på ett rimligt sätt.

   Mvh petrusko

   Radera
 8. Tjena Petrusko! Känner du till någon gedigen månadsutdelande ETF tillgänglig på avanza?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Mnjae det där med månadsutdelning finns det gott om bland amerikanska börshandlade fonder. Sådana som vi inte längre får köpa för EU. I det europeiska sortimentet är det sparsmakat och jag har inte sett någon som verkar rimlig.

   Mvh petrusko

   Radera
 9. Tja Petrusko

  Kanske läge att ta in denna som du skrivit om tidigare:
  Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility ETF

  Har presterat dåligt i år men innehåller en hel del lågvärderade värdebolag och liknar Xact Högutd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Näe den har presterat knackigt. Den typen av bolag har gjort det i den här pandemin. På sikt tror jag det kan vara en rimlig komponent i portföljen och överväger att ta in den. Jag prioriterar dock iShares MSCI USA Quality Dividend högre just för att den innehåller bättre bolag. Man kan för all del ha bägge som det i sådana fall blir för mig men jag kommer lägga tyngden på iShares ETF.

   Mvh petrusko

   Radera
 10. Har försökt hitta denna ETF på blackrocks egen hemsida. på avanza har den kortnamnet QDVD och på blackrock finns bara QDIV. Jag antar att det är samma ETF men anledningen till posten är att jag undrar när utdelningarna trillar in på de europeiska ETF:erna av detta slag. Såvitt jag har förstått var det X-dag den 12 november. Då borde utdelningen ha trillat in eller?

  Allt gott / Magnus

  SvaraRadera

Nytt innehav: WP Carey

  I flera år har jag följt det här fantastiska fastighetsbolaget och nu är jag äntligen ägare. Det har bjudits på köplägen förr men jag har ...