Tog in Klövern preff igen

 


Igår bjöds det på lägre pris på börsen och jag slog bland annat till på Klövern preferens. För stunden ägde jag inga sedan tidigare varpå det här är ett första köp och storleken är obetydlig i portföljen. Jag har en handfull andra preffar och D-aktier och sprider gärna risken på fler. Det var attraktivt pris på andra preffar igår men Klövern var extra trevlig då jag inte hade den sedan tidigare i portföljen. Det blir en meningsfull riskspridning även om Corem och Klövern hänger tätt ihop via Arnhult och hans korsägande i bla de två. Corem äger en rejäl stek i Klövern och om det ena bolaget är illa ute så drabbas det andra på den vägen. Bortsett från det får jag ändå en riskspridning i Klövern preff som är ett nytt innehav i portföljen för denna gången.

Jag har ägt Klövern preff i omgångar genom åren. Utdelningen är 5 kronor per kvartal och inlösenkursen är 500 kronor. Att de någon gång skulle göra en bred inlösen på 500 kronor tar jag för osannolikt. De kommer vara kreativa och gå andra vägar som tex att köpa över börsen en längre tid för att lösa in när det endast är ett betydligt mindre antal kvar. Slå samman bolag via uppköp och den vägen komma undan inlösenkursen och istället betala ett uppköpspris ungefär i linje med rådande börskurs. Ja det finns olika vägar och man bör inte förvänta sig att få 500 spänn för aktien.

Nu slog jag till på 305 kronor som ger en direktavkastning om cirka 6,5 procent. Det tycker jag är en okej deal för Klöverns preferensaktie. Nästa utdelningstillfälle är vid årsskiftet med X-datum 29/12 och pay date 6/1.

Länk till Klövern preferens hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

5 kommentarer:

 1. När det gäller köp av preffar skall man ta rygg på Petrusko. Vill minnas att förra gången Du köpte Klövern preff så var det på ca 272 spänn, precis när den vände upp. Och Du som hävdar att det är omöjligt att tajma börsen??????

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
 2. sålde mina klövern pref förra veckan.tur det för sen gick dom ner mycket.nu börjar dom bli prisvärda igen.
  köper nog klövern igen efter usa valet.
  Petrusko vad tycker du om K2a pref

  SvaraRadera
 3. Börjar väga lite tungt i portföljen nu, men svårt att inte köpa preffar och D-aktier (Akelius, SBB, Klövern, Sagax) i dagsläget. Om man inte tror bolaget går under eller utdelningen stoppas så får man antingen en hygglig värdeökning eller "bara" en fet utdelning.

  SvaraRadera
 4. Tjena,
  Har du kollat ABBVIE rapport idag? Den stiger rätt bra, undrar hur bra rapporten var, du brukar vara duktig på att gräva i rapporten.
  Mvh

  SvaraRadera
 5. Forts ang. Abbvie:

  Det höjer utdelningen med hela 10,2%!!! wow!!

  Company Declares Dividend Increase of 10.2 Percent

  AbbVie is announcing today that its board of directors declared an increase in the company's quarterly cash dividend from $1.18 per share to $1.30 per share beginning with the dividend payable on February 16, 2021 to shareholders of record as of January 15, 2021. This reflects an increase of approximately 10.2 percent, continuing AbbVie's strong commitment to returning cash to shareholders through a growing dividend. Since the company's inception in 2013, AbbVie has increased its quarterly dividend by 225 percent. AbbVie is a member of the S&P Dividend Aristocrats Index, which tracks companies that have annually increased their dividend for at least 25 consecutive years.

  SvaraRadera

You can be a stock market genius

  För någon vecka sedan kom jag att tänka på den här utmärkta boken jag har i bokhyllan varpå jag bestämde mig för att läsa den igen. Förfat...