Liten utdelningssänkning i den börshandlade fonden från Invesco


Idag har Invesco meddelat den senaste kvartalsutdelningen för ETFen Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility. Det blir en liten sänkning mot året innan fast inte värst alls. Vissa bolag har dragit in eller minskat utdelningen i coronatider men fondens innehav är inte så hårt drabbade av sådant. De flesta har pyntat utdelning som vanligt.

Utdelningen nu i september blir på $0,2906. Att jämföra med utdelningen i september förra året som var på $0,3202. Det är en sänkning med 9 procent och det är ju inte så farligt. Den utdelningen som var i juni innebar en rejäl höjning mot året innan så totalt sett är faktiskt utdelningen högre hittills i år.

De senaste 12 månadernas utdelningar summerar till $1,252 vilket på en kurs om 22 euro ger en direktavkastning på 4,8 procent. Utdelningen nu i september har X-datum den 17:e.

Det här är en ganska käck fond för den som vill ha ett stadigt flöde av utdelningar.  Läs mitt inlägg med mer info om den.

Mitt inlägg om fonden: https://petrusko.blogspot.com/2020/05/invesco-s-500-high-dividend-low.html

4 kommentarer:

 1. Var hittar du x-datum och utdelningsdatum ? Hittar det inte på fondsidan ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   På fondbolagets hemsida.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Menar du den som säljs under amerikansk flagg eller tysk flagg? Spelar det någon roll vilken man väljer? Är det samma under olika flagg eller två olika?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Jag menar den som handlas på tyska börsen. Den med amerikansk flagga går inte att köpa sedan några år tillbaka. Detta då EU införde knasiga regler som sätter stopp för alla amerikanska börshandlade fonder inom EU.

   Mvh petrusko

   Radera

Realty Income höjer utdelningen

  Det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income brukar höja sin utdelning flera gånger per år. Detta har de gjort sedan börsnoteringen 199...