Erik Selin videointervju


Här är en videointervju med Balders VD Erik Selin. Färsk för dagen.

Som vanligt är Selin väldigt generös med info och delar med sig av tankar. Den här videon är drygt 5 minuter lång och man får bla höra hur han resonerar kring riskspriding, olika länder, var han köper härnäst.

Jag äger inte Balder men är intresserad av fastighetsbolag generellt. En god nog anledning att spana in den här videon. Sedan är som sagt Erik Selin alltid intressant att lyssna till.

8 kommentarer:

 1. Jasså Erik "Bocken" Selin har varit framme. Ok.

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. det är nog snarare blondinbälla som är selins ex...

   Radera
 3. Hej Petrusko,

  Jag vet att du gillar fastighetsbolag. Hörde idag på kvartal att Hufvudstaden genom NK varit en av de största bidragstagarna under Covid 19. Har du gjort en analys av resultatet på Hufvudstaden om ex 50% eller mer av dessa bidrag skulla skalas bort? Känns ju inte rimligt att regeringen kommer dela ut pengar till företag nu när vi gått förbi pandemins peak? Hur slår det på resultatet och CF?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Johan,
   Ja det där har varit känt länge och det är pengar som är trevligt att de får men inget som gör världsskillnad. De klarar sig utmärkt utan bidragen och anledningen att de finns är i första hand för hyresgästens skull. Så de skall kunna driva vidare sin verksamhet genom den här utmaningen. En fastighetsägare ser ju gärna att hyresgästen klarar sig och är kvar med sin verksamhet. I det långa loppet är det dock så att verksamheter går bort och ersätt med en annan aktör.

   Så bidraget är som sagt inte för fastighetsägarens skull i första hand utan för dess hyresgäst. Det är hyresgästen som får den stora lättnaden.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Tja. Synd att du la ut ett nytt inlägg så tajt efter det med xact hög så det inte hann komma så många kommentarer på det.
  Har en hel del där så det knde varit kul o läsa andras tankar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja det blev nog så som du är inne på. En väldigt trevlig fond den där och jag håller med om att det är kul när den diskuteras.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Tjena Petrusko,
  Selin har relativt nyligen gått in som ordförande i Collector Bank. Denna aktie har haft en minst sagt urusel utveckling under de senaste åren. Då bolaget inte heller lämnar någon utdelning så förstår jag att det inte är intressant för dig att köpa.
  Men då Balder äger c:a 40% av Collector får man väl ganska mycket av detta bolag på köpet om man köper Balder? Jag funderar på om denna investering kommer fortsätta tynga Balder framöver eller om Selin, i form av ordförande, lyckas vända utvecklingen i Collector. Tankar om det?

  SvaraRadera

You can be a stock market genius

  För någon vecka sedan kom jag att tänka på den här utmärkta boken jag har i bokhyllan varpå jag bestämde mig för att läsa den igen. Förfat...