Hufvudstaden återköper aktier

 


Fastighetsbolaget Hufvudstaden skickade nu på kvällskvisten ut ett pressmeddelande om att styrelsen beslutat återköpa egna aktier. De har från bolagsstämman mandat om detta och återköpsprogrammet startar imorgon den 11 september. Fram till nästa stämma kan de återköpa aktier för upp till 500 miljoner kronor. Köpen kommer ske över vanliga börsen.

Det här sitter fint minsann. Dels är det en god signal om att det är bra värde i att köpa aktien nu och dessutom kommer återköpen vara en stadig drivare för aktiekursen. Att de ständigt finns där som köpare.

Hufvudstadens aktie handlas långt under bolagets substansvärde och jag har väntat på och hoppats på att de skall kicka igång återköp. 

Jag äger Hufvudstaden som höjt sin utdelning varje år i ett par decennier i följd. Det går ingen nöd på dem verksamhetsmässigt och de har en stark finansiell ställning. Jag blir ej förvånad om utdelningen höjs även nästa vår. Utdelningen nu i våras var på 3,9 kronor och ger på kursen 120,7 kronor en direktavkastning om 3,2 procent.

Länk till Hufvudstaden hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

11 kommentarer:

 1. Hej petrusko.

  Goda nyheter för oss långsiktiga investerare. Inte en dag för sent med återköp. Det är ju när bolag är attraktivt värderade återköp ska göras. Hufvudstaden äger ju även sen tidigare ca 5 miljoner egna aktier.

  Ska iallafall bli spännande att följa Hufvudstaden nu framöver. Jag håller hårt i mina aktier.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Slimis,
   Ja det här återköpet ligger rätt i tiden. Hufvudstaden gör en mycket bra investering med sina pengar där.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Grymt bra! Funderade lite på varför de inte återköper aktier när kursen är så låg! Detta kan inte vara annat än mycket positivt både på kort och lång sikt.

  SvaraRadera
 3. När substansrabatten är så pass tilltalande som den är nu så borde ett återköpsprogram vara betydligt mer gynnsamt för aktieägarna än utdelning. Omvänt om premien är stor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja det här är ett mycket bra sätt att använda kapitalet på i mina ögon. Bra gjort av Hufvudstaden.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. 20 öre höjer dom 2021

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja de har ju ett väldigt tydligt mönster med höjningar på just 20 öre om året.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Tror att även andra stabila fastighetsaktier följer med på uppgången idag. Har Castellum, Wallenstam och Hufvudstaden i portföljen så det blir nog en del + på även dem.

  SvaraRadera
 6. Tror att även andra stabila fastighetsaktier följer med på uppgången idag. Har Castellum, Wallenstam och Hufvudstaden i portföljen så det blir nog en del + på även dem.

  SvaraRadera
 7. Varför är 3% direktavkastning lockande? Det finns ju gott om bättre utdelare än så? Är det enbart på grund av ökningen? Hastigheten i ökningen ser inte så väldigt imponerande ut kan jag tycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym,
   Att bara se till direktavkastning kan snabbt föra en in på riktigt dåliga investeringar. Det finns gott om bolag som har betydligt högre direktavkastning men man behöver se till helheten och den kallas totalavkastning.

   Mvh petrusko

   Radera

Realty Income höjer utdelningen

  Det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income brukar höja sin utdelning flera gånger per år. Detta har de gjort sedan börsnoteringen 199...