Stark Q2-rapport av Castellum


Idag släppte fastighetsbolaget Castellum sin rapport för det andra kvartalet. Minimal exponering mot restaurang/butik och ett fokus på kontor/samhällsfastigheter/logistik har inneburit att Castellum knappt påverkat alls hittills utav pågående pandemi. De äger rätt fastigheter och det är ingen slump. Sedan många år tillbaka har Castellum identifierat verksamheter med svaga framtidsutsikter och därför fasat ut den typen av fastigheter. Den lilla delen restaurang och butik som de har i beståndet kommer sig av att det i bottenplan på fastigheter ofta är den typen av verksamhet för att i resterande våningsplan ovanför utgörs av kontor.

I det andra kvartalet växte förvaltningsresultatet per aktie med 10 procent. Substansvärdet (EPRA NRV) var 199 kronor och belåningsgraden landade på 43 procent.

Hyresinbetalningar för det andra kvartalet var utmärkta kring 99 procent och VD Henrik Saxborn uttryckte att det tredje kvartalets hyresinbetalningar ser ut att bli lika goda.

Det är en stark prestanda som Castellum visar upp och man kan ana att helåret kommer bli ganska bra. Det första halvåret visar en tillväxt om 9 procent i förvaltningsresultatet. Redan nu är det rimligt att tro att helåret slutar med ett högre förvaltningsresultat och höjd utdelning som följd. Något som Saxborn också uttrycker i VD-ordet.

När Castellum höjer sin utdelning nästa år blir det för 23:e året i följd. Inte heller det en slump utan en följd av bra strategi och riktigt duktig personal.

Länk till Castellum hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

  1. Vad tycker du om Axfoods rapport?
    Bättre vinst än beräknat men kursen faller rejält på rapporten

    SvaraRadera
  2. Ursäkta Stefan men faller rejält är väl ändå en rejäl överdrift? I skrivande stund är Axfood ner 1,49%...hade gärna sett den falla rejält dock så jag kan köpa in mig ordentligt till ett vettigt pris, 160 kr och jag backar upp trucken.

    Önskar att jag köpte ännu mer Castellum under 150 kr...

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...