Johnson & Johnson starkt resultat i Q1 - Höjer utdelningen


Världens största hälsovårdsbolag Johnson & Johnson presenterade idag sin rapport för det första kvartalet 2020. Omsättningen steg 5,6 procent och vinsten med 9,5 procent till $2,3 per aktie. Det är långt över marknadens förväntningar som låg på $2,01. I spåren av coronakrisen sänker de sin prognos för helåret till $7,5 - $7,9 per aktie. Det är betydligt lägre än tidigare prognos på $8,95 - $9,1 men inte oväntat så här i kristider.

Utdelningen höjs för 58:e året i följd till $1,01 per kvartal. Det innebär en utdelningstillväxt om 6,3 procent mot året innan. Utdelningen som summerar till $4,04 ger en direktavkastning om cirka 2,9 procent och täcks med råge av vinsten enligt bolagets prognos om $7,5 - $7,9.

Den nya högre utdelningen gäller med start nästa utdelningstillfälle som är i juni. Man måste äga aktien i slutet av maj för att få utdelningen i juni.

Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

  1. 6,3% ökning av utdelningen är starkt. Mer än dubbelt jämfört med löneökningarna.

    SvaraRadera
  2. JNJ är var det alltid varit. Buy quality cry once. Alla bloggare jag läst har från och till ägt detta JNJ sedan har det plötsligt blivit för tråkigt att sitta passiv och tjäna pengar. Fritt ur minnet har både Hernhag och Gustav ägt bolaget.

    Mvh

    Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp det är värt att betala för kvalitet och JNJ är högsta tänkbara kvalle. Jag räds inte köpa den på nuvarande nivåer kring 145 dollars

      Mvh petrusko

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Tycker JNJ nu kan ta plats bland kärninnehaven! En spelare som alltid tycks ha en ganska hög lägsta nivå även när bolaget har en dålig dag:-)

    Mvh

    Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Lars,
      Ja det är onekligen ett utmärkt bolag att satsa stort på. Som ett kärninnehav.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Har för mig att du har haft JnJ som ett kärninnehav tidigare P. Är det fortfarande så eller varför ändrade du ståndpunkt?

      Radera
  4. Hallå! Hoppas allt är bra med dig! Har en fråga som inte rör inlägget som jag hoppas du kan svara på.
    Vad gäller den totala utvecklingen som visas på Avanza, tar den hänsyn till eventuell kredit?
    Exempel (helt påhittade summor): Jag har 100 kr eget kapital, ingen belåning. Avkastning 10%, dvs 10 kr. Om jag har 100 kr eget kapital och 50 kr i belåning och får en avkastning om 8% (12 kr) (pga defensiva placeringar av krediten). Hur visas det på totalutvecklingen? Visas det som en total avkastning om 12% på 100 kr eller visas det som 8% på 150 kr?

    Anledningen till att jag undrar är för att jag har tagit en position i Akelius D med belåning nu när den aktien dippat som den har gjort, är mest nyfiken på om den lägre avkastningen över tid kommer spegla sig negativt i grafen över min totala avkastning, eller om den speglas positivt genom använd belåning.

    Hoppas inte jag krånglade till det för mycket. Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,

      Varför frågar du inte Avanza som du är kund hos och tjänar pengar på dig istället Petrusko?

      Radera

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...