AT&T attraktivt värderad utdelningsaktie


Den amerikanska teleoperatören AT&T är nere på riktigt attraktiva nivåer igen. Sist gång missade jag att köpa, nu finns läget och jag kanske säljer något annat för att kunna köpa den här stadiga utdelningsaristokraten. I början av 2020 höjde de sin kvartalsutdelning till $0,52. En liten höjning från $0,51 året innan men de har höjt varje år 35 år i följd.

AT&T är med i matchen vad gäller streaming. De äger Warnermedia med bla HBO och DC Comics. De står väl rustade inför 5G vilket väntas innebära ökade intäkter för operatörer likt AT&T.

Det pratas ibland om bolagets höga skuldsättning i spåren av diverse förvärv men det oroar mig inte då de har ett mäktigt kassaflöde. De klarar utan vidare att beta ned den där skulden och pynta en saftig utdelning.

Analytikers snittprognos för 2020 är en vinst per aktie om $3,49 vilket ger p/e 8,6 på kursen $30. Utdelningen summerar till $2,08 på årsbasis och det ger en direktavkastning om 6,9 procent. Nästa år väntas vinsten stiga en aning och det är klart att vänta sig att de höjer utdelningen för 36:e året i följd. Förmodligen bara till $0,53 per kvartal men en höjning är en höjning. De pyntar utdelning i februari, maj, augusti och november. Utdelningen nu i maj har redan haft X-datum så den erhåller man inte om man köper aktien nu.

Till nuvarande värdering och saftiga direktavkastning behövs inte värst mycket tillväxt för att det skall bli en helt okej investering. Om man värderar en stadig verksamhet som väntas ticka på i maklig takt så kan AT&T vara värt en titt. Jag har ägt AT&T tidigare och är klart lockad att ta in det i portföljen igen.

Länk till AT&T hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Tack för all tid du lägger på att skriva om aktier för oss mindre kunniga.
    Jag har gärna velat investera i FAANG-bolagen men känner att priset på t.ex Amazon gör att man omöjligt kan månadspara. Därför har jag tittat lite på ETF:er som du tidigare har pratat om. Finns det något man bör tänka på när man väljer en ETF?

    Jag har tittat på iShares S&P 500 Growth ETF & Invesco QQQ. Knappt 1 % utdelning, men då jag iallafall exponerad mot bolag som jag tror på. Finns det några fällor man kan råka gå i?

    Ha det bäst

    SvaraRadera
  2. Frågan är om det avbrutna återköpsprogrammet täcker intäktsbortfallet i spåren av krisen. T äger mycket media nu och det går kärvt. Ska bli intressant att se om de klarar utdelningen. Har satt in köp på $26

    mvh

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...