Mer Resurs Holding med fet direktavkastning


Grafen ovan visar Resurs kursutveckling den senaste månaden. Likt övriga börsen har den backat i spåren av Coronaviruset och oron kring det. Jag passade idag på att köpa fler aktier för 51,8 kronor styck. Egentligen har jag redan en storlek på innehavet som jag är nöjd med men jag har inget emot att göra lite kompletteringsköp när läge bjuds.

Resurs Holding väger drygt 4 procent i min portfölj vilket är en hyggligt stor satsning relativt övriga innehav. Några få väger mer medan många väger mindre.

Bolaget presterar bra och inget tyder på en ändring av det i närtid. Utdelningen är fet och har potential att höjas även kommande åren här.

Läs mitt inlägg om Resurs Holdings bokslutsrapport som de presenterade nyligen: https://petrusko.blogspot.com/2020/02/resurs-hojer-utdelningen.html

6 kommentarer:

  1. köper mer Resurs här ochså.
    härligt med bra utdelning

    SvaraRadera
  2. Utdelning är en klen tröst i resurs fall, trenden är stadigt neråt och har varit så i flera år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ja hela banksektorn har varit i frysboxen på börsen under en lång tid.Det är sådana tillfällen som ger bra långsiktiga köplägen. Bolaget presterar riktigt bra med stadigt stigande vinst och kapitalbas/omsättning.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Jag använde den affiliatelänk som Du hade till Resurs i ditt inlägg om bolagets bokslutsrapport. Där står det att utdelningen under 2020 är 2,10 => 2,10/51,8 = 0,0405. En utdelning på 4 % är väl knappast fet, även om den är bra. Det finns många bolag som delar ut mer, t.ex. Storbankerna och H&M ligger över 5%.

    Ha en bra dag

    //Krusse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Krusse,
      Resurs delar ut 2 ggr per år men har ett speciellt upplägg då de beslutar om den andra delen på en extra bolagsstämma på hösten. Lägg ihop den kommande utdelningen nu på våren med den de pyntade i höstas så har du en helårsutdelning. De kommer alltså pynta en till utdelning nu till hösten och den lär höjas mot förra höstens utdelning.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Ser billigt ut och har även hakat upp mig på Intrum som har lika konstig värdering. Får man inte bättre än p/e 8 på dessa bolag? Har du några tankar om Intrum skulle jag verkligen uppskatta om du delar med dig av dem mvh Magnus

    SvaraRadera

Sålt Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility

  Jag har haft en liten slant i fonden Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility B . Det är snart ett år sedan jag tog in fonden och...