Fastpartner D nytt innehav


Som jag nämnt tidigare finner jag preffar och D-aktier attraktiva nu generellt sett. Nu har jag tagit in Fastpartner D i portföljen och det tycker jag är väldigt kul. Det är ett riktigt bra bolag och jag har stor respekt för Sven Olof Johansson som lärt sig den hårda vägen att hålla risken på en sund nivå. Han har varit med i flera decennier och gått igenom riktigt tuffa tider. Det har format honom och bolaget Fastpartner till nuvarande form och skick.

Jag har skalat ned lite i banksektorn för att få loss kapital till det här köpet. Sålt lite Resurs och SEB och istället köpt Fastpartner D.

Fastpartners fastigheter är till lejonparten (drygt 70 procent) belägna i Stockholmsregionen. Bilden överst i inlägget visar vilka typer av lokaler beståndet utgör. Kontor och Logistik som är de största typerna är ju nice och inte det som drabbas hårdast i coronakrisen.
Belåningsgraden är på sunda 45 procent och bolaget har god tillgång till kapital.

Jag tycker att Fastpartner är ett riktigt bra bolag som sagt och att jag nu kunnat köpa D-aktien till cirka 73 kronor det tycker jag är trevligt. D-aktien liknar en preferensaktie på det viset att den pyntar en fast utdelning som aldrig kommer bli högre. Den är på 5 kronor fördelat på 1,25 kronor i kvartalet. Närmsta utdelning betalas i maj med X-datum 29/4. På kursen 73 spänn är direktavkastningen 6,85 procent.

Länk till Fastpartner D hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

  1. Jag ser att du handlat en del preffar/D-aktier det senaste, dock bara i fastighetssektorn? Vad anser du om preffar utanför den sektorn så som Sdiptech och Volati?

    SvaraRadera
  2. Varför Fastpartner D-aktien, och inte Preffen?

    SvaraRadera
  3. Hej
    Jag träffat 3 företag i fred, kontor,cafe och konsult.
    Det är tvärstopp i kunder allt står stilla.
    Alla 3 har meddelat sina fastighetsägare att de kan ej betala hyran.
    På Lundbergs var svaret då får ni gå i konkurs.
    Tror ej att alvaret har satt sig i börskurserna ännu.
    Mitt företag kör på långa kontrakt med typ NCC allt smått har dött.

    SvaraRadera
  4. Ökat något i Castellum på de låga nivåerna? SBB D har varit väldigt attraktiv - med nivåer under 20 kronor (10% direktavkastning).

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...