Utdelning från Castellum på kontot idag


Idag plingade det in utdelning från Castellum på mitt konto. Först hittade jag dem inte och vart lite tjurig men sedan insåg jag att de finns på en annan depå än de jag spanade på. Jag har flera konton/depåer dels för att jag varit med länge och även har vanlig aktiedepå men också för att jag har ISK/KF till olika aktier samt att jag är kund hos flera mäklare. Kapitalförsäkring som ofta kallas KF använder jag till utländska innehav för att det är smidigare med hanteringen av utländsk källskatt på utdelningar.

Anyhow, idag kom pengar från Castellum och efter att jag gått igenom mina räkningar samt satt undan pengar till bröd och mjölk blev det en slant över till att handla fler aktier. Jag köpte lite mer Xact Sverige samt Akelius D.

Egentligen är läget lite oklart för mig kring totala utdelningar för året eftersom flera bolag avvaktar med beslut om utdelning. Det kan ju mynna ut i rejält sänkta utdelningar eller helt slopade sådana. Jag stressar inte upp mig utan tar det/löser det som det kommer. Jag började igår att vikta ned bank lite till förmån för annat och det kan nog bli mer av det framöver. Jag ser fina köplägen i annat medan jag tycker att jag har för mycket bank med sina politiska risker och eventuellt slopade utdelningar. Som jag skrev igår blir det ju lite knepigt för mig som lever på utdelningar om bolagen slopar dem. Jag känner mig trygg i att kunna generera tillräckligt med utdelningar från mitt kapital. Inget innehav är heligt och jag omplacerar vid behov. Lite utdelningssänkningar här och var kan jag ta det har jag utrymme för. Mina två största innehav Castellum och Axfood har redan beslutat om utdelningshöjning samt även betalat ut den första delen. Resten kommer till hösten.

Min investeringsstrategi är att generera utdelningar på mitt kapital till en hyggligt låg risk. Det där med risken ser jag relativt breda börsindex. Jag anser mig ta en lägre risk då jag har en hel del defensiva innehav samt fixed income. Det där kan man ju diskutera och ha olika syn på men det är min syn i vart fall. Jag siktar inte på att prestera högsta möjliga avkastning utan värderar lågt risktagande, bevarande av mitt kapital och att generera utdelningar. Jag skippar hellre de där raketaktierna och får lite lägre potential men även lägre risk.

6 kommentarer:

 1. Håller med, man vet inte längre totala utdelningen för året. Hur illa det än ser ut, så tror jag vi får våra pengar under hösten istället. :)

  SvaraRadera
 2. Har du hört något från SWED och SEB, om deras utdelningar?
  Robert

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Swedbank har jag inte följt upp men tror de ställde in den/skjöt upp. SEB har meddelat att de skjuter på stämman och kommer hålla den senast 30 juni. Till dess avser de återkomma med ev uppdaterat utdelningsförslag. FI har ju rekommenderat att bankerna skall slopa utdelning men det är ju främst nu i det här osäkra läget. Det kan förändras till sommaren.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Köpte också Akelius D, vill ha bättre utdelning i februari! Minskad aktieutdelning i vissa bolag räknar jag med inte varar för evigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja Akelius sitter fint med sin utdelning kvartalsvis i bla februari. Näe, bolagen lär komma åter med sina utdelningar snart igen. Jag tvivlar inte påå det.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Tjena Petrusko. Om det börjar sina i kassan eller om framtiden ser snål ut så köp på dig havregryn och byt allt kött mot valfri böna eller kikärtor. Det sparar du multum på. Smaken den vänjer man sig vid och du kommer ha säkert 500% så mycket frukost och middag för samma peng, tänk om ett företag enkelt kunde minska sina utgifter så mycket!


  Oavsett så hare gött.

  SvaraRadera

iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF

Det här är är en börshandlad fond med inriktning mot amerikanska bolag med sund finansiell ställning och god utdelningspotential. iShares...