7 procent direktavkastning i Sagax D


Sagax D handlas just nu till 28,3 kronor och jag kunde inte motstå att klippa in ett gäng där. Medan bolagets vanliga aktier är vrålhögt värderade så är det här en fixed income-investering. D-aktien har en fast utdelning om 2 kronor per aktie. Den kommer aldrig bli högre än så och de kommer inte sänka den annat än om bolaget skulle stå för ruinens brant. I normalläget värderas sådana här investeringar utefter riskbilden i bolaget och det allmänna ränteläget. I breda börsras som det vi nu bevittnar så dras det mest med dock, så även sådana här preffar och D-aktier.

Det kommer normaliseras och jag är mycket nöjd med att få 7 procent direktavkastning på den här investeringen. Jag har sedan tidigare en rejäl slurk Sagax D och nu har jag alltså lite fler. Nästa kvartalsutdelning har X-datum 30/3 och betalas ut i början av april.

Kolla in den galna grafen i bilden ovan. Det är kursutvecklingen för Sagax D på en vecka. På EN enda vecka har den backat nästan 20 procent. Tack för det. Det blev ett fint köpläge i mina ögon. Tänk om det backar mer då? Ja det kan alltid backa mer men den som stadigt avvaktar på att det skall backa mer får aldrig köpt något. Man behöver vara tapper och köpa när man ser en bra deal. Drömmar om den mest fantastiska superdealen är just drömmar. Skippa sådana barnsligheter och fokusera på att göra en bra deal. Nöj dig med en bra deal, sluta dröm.

Länk till Sagax D hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

13 kommentarer:

  1. Hejsan kostar det nåt om man överför mellan sitt eget isk ? Blir det dubbel skatte effekt eller ?

    SvaraRadera
  2. Initierade position i både Akelius och Sagax D idag. Jag har länge velat komma in i dessa till en DA på ~7%. Nu är vi där.

    Fortsätter börsnedgången såhär är det dags att börja spendera krutet :).

    SvaraRadera
  3. Såg att du skrev tidigare att du låg på 10% belåning, sen har jag sett att du köpt på dig Securitas och några andra och nu Sagax D. Vad ligger du på i belåning nu?

    SvaraRadera
  4. Krutet börjar ta slut för denna månad, medans rean fortsätter!
    Tack för tipset!!

    SvaraRadera
  5. Utdelningen kan dock ställas in, verkar inte finnas något om inställda utdelningar utöver att preffen har förtur. Något pegrocko ägarna fått erfara tex.

    SvaraRadera
  6. Bra skrivet Petrusko och håller helt med i vad du skriver!

    SvaraRadera
  7. Altså någon som kan förklara för mig varför fixed income dyker som dom gör?

    Eller folk säljer sina fixed income först?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena BH,
      Ja det kommer sig av att marknaden säljer allt i ett sådant här ras. Det kvittar hur bra eller opåverkat ett bolag är, det säljs likt allt annat. Samma gäller preffar osv. Fastighetssektorn med tillhörande preffar har fått en extra skopa nu då de varit väldigt högt värderade (stamaktierna och då sopar man i hela sektorn)

      Mvh petrusko

      Radera
  8. Hej Petrusko

    Interssant inlägg (som vanligt). Har också tankat lite i preffar, ffa akelius D och sagax D. Vore intressant att höra dina tankar om just preffar i ett bredare perspektiv eftersom många av dem tagit ordentligt med styrk. Om man inte tror på inställda utdelningar eller en inflationschock så erbjuder ju preffar idag riktigt bra möjligheter. Runt 7 % utdelning när högsta räntan på en nischbank är runt 1% är ju riktigt riktigt bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Morgan,
      Tack för din kommentar. Ska spana på om jag kan få till ett sådant inlägg. Till dess kan jag säga att jag finner många preffar och D-aktier mycket attraktiva nu. Att kunna investera till +7 procent direktavkastning i hyggligt sunda bolags preffar och D-aktier det tycker jag är nice. Fastpartner, NP3, Klövern, Akelius, Sagax. Attraktiva prffar och D-aktier i mina ögon

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Tack, det vore intressant. Äger för övrigt alla preffar du listar ;-)

      Radera
    3. Men om man inte lever av sina kapitalinkomster, är det verkligen värt det med den begränsade uppsidan men med nästan samma nedsida som stamaktier?

      Radera
  9. Hej Petrusko!
    Vad säger du om Investor 380 kr 40% rabatt just nu

    SvaraRadera

Sålt Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility

  Jag har haft en liten slant i fonden Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility B . Det är snart ett år sedan jag tog in fonden och...