Mer Bonava


Igår köpte jag fler Bonava för 84,5 kronor. Jag tycker att det är ett rimligt pris för bolaget. Detta baserar jag på förväntad bättre prestanda i framtiden. Branschen i sig kommer alltid finnas och efterfrågas. Det är en bra grundförutsättning i en långsiktig investering, att man kan se efterfrågan långt in i framtiden. Bonava är lågt värderad i spåren av svag prestanda, problem i delar av verksamheten och oro för Tyska marknaden. I Tyskland är efterfrågan egentligen god och marknaden bra, problemet är att tillståndsprocess och liknande nu tar väldigt mycket längre tid.

Problem i verksamheten kommer de lösa och förr eller senare presterar de bra lönsamhet igen. Det kan nog ta sin tid och medan de ratas av marknaden har jag möjlighet att successivt köpa fler aktier.
Jag spanar på att köpa ett litet knippe ytterligare redan idag. Vi får se vad den här börsdagen bjuder på.

Utdelningen sänkte de till 3 kronor och på en kurs runt 85 spänn ger det en direktavkastning om 3,5 procent. Utdelningen är tudelad, halva nu på våren och andra halvan på hösten.

Länk till Bonava hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Lite tveksam till Bonava, byggbransch generellt just nu. Avvaktar. Däremot gillade jag 3M tipset, där läggs en slant på dessa nivåer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja byggbranschen har ju sina utmaningar generellt sett då flera av bolagen just nu kämpar med lönsamhet och problem. Det kan vara en ide att istället äga bolag som redan presterar bra. Jag hoppas och tror att tex Bonava blir bra på riktigt lång sikt. Att den går lite knackigt i närtid men att den repar sig och jämnar ut det där på sikt. Vi får väl se hur det blir.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Spännande med Bonava. Har själv släkt i Tyskland som har köpt hus av Bonava som har drabbats av en utdragen tillståndsprocess där husbygget är över ett år försenat, samtidigt som de redan måste betala ränta på lånet till banken. De är de tyvärr mäkta arga på hur Bonava har hanterat detta mot kunderna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Det är ett aber det där att det tar längre tid. Knappast någon är nöjd med det.

   Mvh petrusko

   Radera

Mot alla odds - Hans Wallenstam

  Jag har precis lyssnat färdigt på boken Mot alla odds av Hans Wallenstam. Den handlar om fastighetskrisen på 90-talet i första hand och de...