Börsen surar vidare och jag köper mer


Efter att inledningsvis stigit lite nu på morgonen har börsen åter vänt till negativt territorium. Detta efter en saftig nedgång igår i spåren av oro för hur coronaviruset skall påverka globalt.

Jag har nu på morgonen passat på att köpa ytterligare lite mer i Bonava som är ett relativt nytt innehav för mig. Det blev avslut på 83 spänn där jag haft en order med lång giltighetstid. Mitt senaste innehav Bonava fick sällskap i dagens köpräd av mitt äldsta innehav; Industrivärden.

Investmentbolaget Industrivärden är en bred investering som ger riskspridning i sig självt. Sådana gillar jag och jag har för ambition att hålla en hög andel sådana i min portfölj. Anledningen är att hålla nere risktagandet då man i sådana här investeringar mer eller mindre tar bort bolagsrisken. Här räknar jag in investmentbolag och fonder/indexfonder. Just investmentbolagen tycker jag är ett intressant val för att uppnå detta eftersom de som grupp presterat väldigt bra historiskt. På 5, 10, 30 års sikt har de avkastat bättre än börsindex. I mina ögon är det en grymt bra deal, att få god riskspridning och bättre potential i ett slag.

De senaste 5 åren har alltså Industrivärden C gett en totalavkastning om 14 procent per år medan index presterat 11 procent per år. Det kan låta futtig den där skillnaden men över tid bygger det upp till en massiv skillnad. Att jag gillar investmentbolag är nog en underdrift; Jag älskar dem.

Länk till Industrivärden hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tjena,
   Ja som nettoköpare av aktier föredrar man ju lägre pris =)

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Får bli lite mer Resurs idag, svårt att motstå på dessa nivåer. Handlade lite Investor och XACT Högutdelande igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Nice där. Jag är sugen på mer Investor jag också men nu efter senaste dagarnas köp behöver jag vänta lite och se om jag har pengar över när räkningarna är betalda. Kanske blir Investor om några dagar då =)

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hålla sig till planen är planen :)

  Lastade in månadens månadsspar idag och tackar för rea.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en bra plan. Satt ju fint med lägre pris då =)

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Ingen brådska köper mer när vi gått ner 20 procent till

  SvaraRadera

iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF

Det här är är en börshandlad fond med inriktning mot amerikanska bolag med sund finansiell ställning och god utdelningspotential. iShares...