3M höjer utdelningen för 62:a året i följd


Det är en mäktig utdelningssvit det amerikanska bolaget presterat med smått ofantliga 62 år i följd av utdelningshöjningar. De hör till en liten skara bolag som kan titulera sig "Dividend King", bolag som höjt sin utdelning varje år i minst 50 år.

Idag meddelar 3M att de höjer sin kvartalsutdelning till $1,47 vilket är en höjning om cirka 2 procent från tidigare $1,44.
Historiskt har utdelningstillväxten varit kraftigare men det senaste året har bolaget presterat lite sämre varpå det är rimligt att inte höja utdelningen lika mycket.

Som jag skrev nyligen i ett inlägg har 3M guidat om en vinst per 2020 om $9,3 - $9,75 per aktie vilket gott och väl täcker utdelningen som summerar till $5,88 i årstakt.

3M stängde idag på $157,24 vilket ger en direktavkastning om 3,7 procent. Utdelningen har X-datum 13/2 och betalas ut 12/3.

Länk till 3M hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

  1. Bara hoppas utdelningen tar fart igen. Är 2% det nya normala är t.o.m AT&T mer attraktivt

    SvaraRadera
  2. 3M verkar ha djupa strukturella problem, jag har köpt en skvätt 3M tidigare men jag har börjat tvivla på att det är svaghet i Kina som står för bolagets problem. Lyssna bland annat på Ppcian på youtube, han är förvisso positiv till 3M men att skylla på Kina och handelskrig duger inte, 3M har problem som de måste reda ut...

    SvaraRadera

You can be a stock market genius

  För någon vecka sedan kom jag att tänka på den här utmärkta boken jag har i bokhyllan varpå jag bestämde mig för att läsa den igen. Förfat...