Handelsbanken imorgon


Imorgon är det dags för Handelsbanken att presentera sin bokslutsrapport för 2019. Enligt bankens egna IR-sida kommer de släppa rapporten klockan 7:00 på morgonen. I vanlig ordning kommer de köra en telefonkonferens med tillhörande presentation av rapporten. Jag brukar lyssna på de där för att sätta mig in och få en extra feeling från bolaget. Det brukar även vara givande att lyssna till frågor och svar. I de här stora bolagen är det riktigt seriösa och skarpa analytiker och finansfolk närvarande som ställer frågor.

Jag tycker naturligtvis det är extra intressant med en bokslutsrapport då förslag till utdelning presenteras i den. Marknadens förväntningar är en oförändrad utdelning om 5,5 kronor och man kan säga att det stämmer hyggligt med mina egna tankar. Mina förväntningar är att utdelningen inte kommer sänkas.

Själv äger jag en del aktier i Handelsbanken medan SEB är mitt största innehav i sektorn. Det kommer sig dock av att jag laddade på rejält i SEB när de krisvärderades nyligen. Jag gillar Handelsbanken extra mycket för dess försiktiga riskprofil och starka finansiella ställning. Ingen annan bank i världen har ett bättre kreditbetyg än Handelsbanken.

7 kommentarer:

  1. Jag kommer att vara up all the morning leaning on the windowsill. Får se hur det går.

    Mvh

    Lars

    SvaraRadera
  2. Vad har hänt med bloggen, ser annorlunda ut?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ja jag har uppdaterat den lite. Det här funkar bättre på mobil än förra.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej, Petrusko

    Tänkte fråga om du kollat något på den kommande börsnoteringen Train Alliance och vad du tror om den ?

    Själv tycker jag att deras affärsidé verkar intressant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Nej tyvärr. Jag har förstått på antalet frågor jag får att dne verkar poppis. Inget som lockar mig.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Även jag sitter spänt och väntar på Handelsbankens rapport. Själv tror jag på en fortsatt oförändrad utdelning, men en mindre bonusutdelning. Detta med tanke på att SHB till skillnad från de flesta andra bankerna inte höjde sin utdelning förra året.

    //
    https://juristinvest.blogspot.com/

    SvaraRadera
  5. så vad tror du om nordea i morgon ?

    SvaraRadera

Cibus Q1 rapport 2024

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag släppte fastighetsbolaget Cibus sin rapport för det första kvartalet 2024. Verksa...