Peab bygger hotell åt Klövern

Bild: Klövern

Byggbolaget Peab bygger ett hotell i Örebro åt fastighetsbolaget Klövern. Operatör av hotellet är Scandic och bilden ovan visar representanter från de tre bolagen när de gemensamt tar första spadtaget. Klövern representeras av storägaren och VD Rutger Arnhult och det tycker jag är creddigt. Han visar minsann engagemang för sina partners i Scandic och Peab men även för Örebro stad. Förståeligt då det här hotellet bara är en del av Klöverns satsning i Örebro.

För Peab är ordervärdet på 218 miljoner kronor och de skriver så här i ett pressmeddelande:

"Det nya hotellet, Scandic Örebro Central, kommer att ligga vid den norra infarten till Örebro centrum och är en del av Klöverns projekt Örebro Entré. Det blir en byggnad på 14 våningar om cirka 8600 kvadratmeter. Byggnaden, som beräknas bli 48 meter hög, kommer att rymma ett hotell i nio plan inklusive lobby, restaurang och gym. Resterande våningsplan utgörs av kontor."

Projektet orderanmäls det första kvartalet 2020 och det hela väntas stå färdigt i januari 2022.

Jag äger Peab då jag tror på branschen i långa loppet och för att just Peab är ett sunt bolag som presterar bra. Vi kommer behöva nya hotell och broar även i framtiden.  Bolaget presenterar sin bokslutsrapport den 6 februari och med den även förslag till utdelning. Senast pyntade de 4,2 kronor i utdelning och en höjning är väntat. På kursen 96 kronor är direktavkastningen 4,4 procent räknat på förra utdelningen.

Länk till Peab hos Avanza (affiliatelänk).

11 kommentarer:

 1. Hej Petrusko! Vad anser du om Klovern som bolag och investering?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klövern är nog okej men de hamnar långt ner på min rankinglista. Hufvudstaden, Castellum och Wallenstam är ex på bolag som jag tycker är betydligt bättre/sundare.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Får känslan av att det rullar på fint i orderingången för Peab just nu. Var och varannan dag får jag notiser om nya projekt :)

  // A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja det verkar ticka på hyggligt för Peab. Det är extra spännande att läsa kvartalsrapporter för byggbolag. Följa upp prestandan, läsa om orderboken mm.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Kul att höra! Har ägt bolaget sedan hösten 2017 och inte sålt sedan dess. Kommer krävas massiva investeringar i infrastruktur framöver så tror starkt på Peab.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Thoke,
   Ja på den fronten är det stora investeringar på sikt. Peab lär vara med och ta sin del av den kakan.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Vad menar du Klövern har mer för projekt i Örebro? Man sålde precis hela sin portfölj i staden utan detta projekt. Jag tippar att detta också kommer säljas för att sedan lämna denna stad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Klövern har mer projekt i samma område. Japp det är högre lönsamhet i projekt/bygga nytt varpå det blir en del sälj av fastigheter och allt mer pengar som läggs på projekt.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Bra för Peab att de får fler ordrar. Innehar en del aktier i bolaget och tänker behålla dem i ett bra tag till. Har tyvärr sålt mina Klövern B.

  SvaraRadera
 6. Noterat AVANZAs smyghöjning av fondavgifterna?
  Deras "GUI" är också ett kapitel i sig.

  SvaraRadera
 7. Får känslan av att det rullar på fint i orderingången för Peab just nu. survey

  SvaraRadera

Mer utav globala utdelningsfonden

  Idag slog jag till på fler andelar i den börshandlade fonden Vanguard FTSE All World High Dividend Yield . Det är en global fond som sålla...